Κόσμος

Βραζιλία: Τραγικό ατύχημα με κατάρρευση σπηλιάς- Αρκετοί εγκλωβισμένοι, άγνωστος ο αριθμός των νεκρών

Μέρος σπηλιάς που βρίσκεται στην περιοχή της Βραζιλίας και είναι Casa de Pedra, σε απόσταση 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Santa Maria do Tocantins (Tocantins, Βραζιλία), κατέρρευσε στη διάρκεια μιας θρησκευτικής γιορτής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους αρκετοί προσκυνητές, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, ενορίτες συγκεντρώνονται στο σπήλαιο κατά τη διάρκεια της γιορτής των Αγίων Πάντων προσεύχονται και ανάβουν κεριά. Οι αρχές της περιοχής εκτιμούν ότι στην σπηλιά είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θυμάτων.
Η δήμαρχος της Santa Maria do Tocantins, Helen Ruth de Freitas, σχολίασε ότι «ουδέποτε είχε φανταστεί» ότι θα μπορούσε να συμβεί «μια τραγωδία αυτού του μεγέθους» και τόνισε η παραδοσιακή θρησκευτική συγκέντρωση γίνεται μπροστά στην είσοδο της σπηλιάς, αλλά  πολλοί άνθρωποι ήθελαν να προσευχηθούν.

Ορισμένοι από τους τραυματίες έχον μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης. Εν των μεταξύ στην σκηνή της τραγωδίας έχουν σπεύσει άνδρες των σωστικών συνεργείων και πολύ σύντομα στις επιχειρήσεις διάσωσης θα λάβει μέρος και ένα ελικόπτερο του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...