Κοινωνία

Βραζιλία: Δύο αλεξιπτωτιστές αψηφούν τον κίνδυνο και εκτελούν άλμα από ουρανοξύστη

Από ύψος 165 μέτρων πήδηξαν δύο παράτολμοι Βραζιλιάνοι αλεξιπτωτιστές και προσγειώθηκαν... σε λεωφόρο του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία! Όπως γράφουν μέσα ενημέρωσης της χώρας οι Αρτούρ Ζανέλα και Τιάγκο Νεγκάο σχεδίαζαν αυτό το άλμα επί έναν μήνα. Το έκαναν με επιτυχία την Τετάρτη και σήμερα έδωσαν το βίντεο σε βραζιλιάνικη ιστοσελίδα.

Το άλμα τους είχε διάρκεια 13 δευτερόλεπτα –τα τρία από αυτά ήταν ελεύθερη πτώση. Προσγειώθηκαν σε λεωφόρο στις 22.30, ώρα που η κυκλοφορία έχει αραιώσει και αφού υπολόγισαν προηγουμένως πόσο χρόνο παραμένουν σταματημένα τα αυτοκίνητα όταν ανάψει το κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη, εξήγησε ο Ζανέλα.

Το κτίριο Ιτάλια από το οποίο πήδηξαν είναι το δεύτερο ψηλότερο του Σάο Πάολο (165 μέτρα) και αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Πριν πηδήξουν οι δύο αθλητές δείπνησαν και ήπιαν ένα μπουκάλι κρασί στο εστιατόριο του ουρανοξύστη, στον τελευταίο όροφο. Κατόπιν πήγαν στις τουαλέτες για να ετοιμαστούν.

«Αντιληφθήκαμε αμέσως ότι μας κοίταζαν περίεργα γιατί φορούσαμε τζιν, μπλουζάκια και σακίδια πλάτης» είπε ο Ζανέλα. Βιάστηκαν έτσι να πάνε στη σκάλα που οδηγεί στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου και πρόλαβαν να πηδήξουν πριν τους εμποδίσουν οι φύλακες.

Αφού προσγειώθηκαν με ασφάλεια πήγαν να γιορτάσουν το κατόρθωμά τους σε ένα μπαρ.

Σύμφωνα με βραζιλιάνικη ιστοσελίδα δεν αποκλείεται η διεύθυνση του ουρανοξύστη να επιδιώξει τη δικαστική δίωξη των δύο αλεξιπτωτιστών.

 

brazil03

https://youtu.be/9JljCGF9LVY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ