Κόσμος

Βρήκαν Ισλαμιστή στην υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας -Welt: Σχεδίαζε βομβιστική επίθεση

Ένας Γερμανός, που εργάζεται στην υπηρεσία πληροφοριών, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκανε ισλαμιστικές δηλώσεις στο διαδίκτυο και ότι αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες.

Εκπρόσωπος της BfV, της υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικού, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη θέση του άνδρα στην υπηρεσία, ή το πότε εντάχθηκε σε αυτή. Επίσης, δεν σχολίασε δημοσίευμα της Die Welt σύμφωνα με το οποίο ο 51χρονος σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας στην Κολονία.

«Δεν υπάρχει έως τώρα απόδειξη ότι υπάρχει συγκεκριμένος κίνδυνος για την ασφάλεια της BfV ή των εργαζομένων της», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, σύμφωνα με το Reuters. «Ο άνδρας κατηγορείται ότι έκανε ισλαμιστικές δηλώσεις στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και ότι αποκάλυψε εσωτερικό υλικό της υπηρεσίας σε chatroom», πρόσθεσε. Ακόμη, ανέφερε ότι ο άνδρας φερόταν διακριτικά στη δουλειά του, κατά την εκπαίδευσή του και στον τομέα ευθύνης του.

Σύμφωνα με το Spiegel, η υπηρεσία έμαθε για τις δραστηριότητες του άνδρα πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες. Οι γερμανικές αρχές εντατικοποίησαν την παρακολούθηση πιθανών ισλαμιστών μαχητών, μετά από δύο επιθέσεις που έγιναν στη χώρα τον περασμένο Ιούλιο και για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το ISIS.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι ο 51χρονος ήταν ενεργός σε εξτρεμιστικές ιστοσελίδες. Χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, αποκάλυπτε απόρρητες πληροφορίες, ενώ φέρεται να συγκέντρωνε στοιχεία για εφόδους των αρχών με στόχο εξτρεμιστές. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η οικογένεια του 51χρονου δεν γνώριζε ότι είχε ασπαστεί το Ισλάμ από το 2014.

Η Die Welt έγραψε ότι ο άνδρας επίσης κόμπαζε ότι έχει σχέδιο επίθεσης στον χώρο εργασίας του, αν και σύμφωνα με τις αρχές δεν φαίνεται να είχε κάνει συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίησή του. Είχε γράψει πάντως στο διαδίκτυο ότι μία τέτοια επίθεση ενάντια στους «άπιστους» θα ήταν για τους «σκοπούς του Αλλάχ».

Ο 51χρονος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και ήταν υπό παρακολούθηση για περίπου ένα μήνα, πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές