Εκκλησία

Βουλγαρία - Σκόπια: Θέλουν να στείλουν δικούς τους ιερείς σε απομακρυσμένα ελληνικά χωριά

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση διαφόρων γειτονικών χωρών η πρόθεσή τους να αποστείλουν δικούς τους ιερείς στις ελληνικές εκκλησίες σε απομακρυσμένα χωριά τα οποία είναι χωρίς ιερείς ή σε μερικές περιπτώσεις με υπερήλικες για το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας.

Ιερείς από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια έχουν προτείνει σε ελληνικά χωριά που βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορά τους, να τα «ενισχύσουν» ώστε να μη μένουν οι εκκλησίες κλειστές και οι κάτοικοι να μπορούν να εκκλησιάζονται, κάτι που αποτελεί μεγάλη ανάγκη για όλους τους πιστούς και κυρίως τους ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε άλλες περιοχές προκειμένου να πάνε στην εκκλησία.

«Είναι μεγάλο πρόβλημα να μην υπάρχουν ιερείς. Οι άνθρωποι χρειάζονται να πάνε εκκλησία, να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και ιδιαίτερα την Κυριακή να εξομολογηθούν και να λάβουν τη Θεία Κοινωνία. Αυτή την ανάγκη εκμεταλλεύονται οι γείτονες χώρες και κάνουν προτάσεις να "βοηθήσουν", κάτι βέβαια που δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό σε καμία περίπτωση», δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της Εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος, και αναφέρει ότι για τους λόγους αυτούς παλαιότερα είχε ζητήσει από λαϊκούς εφόσον το επιθυμούν να γίνουν εθελοντές ιερείς, χωρίς μάλιστα να φορούν ράσα στην καθημερινή τους ζωή. Η προσπάθεια αυτή όμως δεν προχώρησε, αφού τελικά μόνο ένας δημόσιος υπάλληλος της περιοχής χειροτονήθηκε ιερέας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...