Πολιτική

Βενιζέλος υπεραισιόδοξος για τον κεντρώο χώρο

Την υπεραισιοδοξία του για το χώρο του Κέντρου και τη διάψευσή του για φλερτ του με το ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε χτες Δευτέρα, στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Γιώργου Παγουλάτου ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης / πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ / πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά κ. Βαγγέλη Βενιζέλος.

Λεπτομερέστερα, ο διάλογός του με τους δημοσιογράφους ήταν ο εξής:

Δημοσιογράφος: Πως πάνε οι εξελίξεις στο Κέντρο;

Βενιζέλος: Ο δημοκρατικός προοδευτικός χώρος, η δημοκρατική παράταξη, η κεντροαριστερά είναι ο θεματοφύλακας της μόνης υπαρκτής και εφικτής εθνικής στρατηγικής. Αυτό αγωνιστήκαμε να το προβάλουμε, αγωνιστήκαμε να το εφαρμόσουμε, έχουμε φτύσει αίμα, και νομίζω τώρα που είναι πανθομολογούμενο το αίτημα για αλλαγή συσχετισμών, για αλλαγή πολιτικής, για αλλαγή κυβέρνησης, πρέπει αυτός ο μεσαίος προοδευτικός χώρος να παίξει τον καθοριστικό ρόλο. Γιατί στη δική μας κοίτη είναι που θα προσχωρήσουν όλες οι πραγματικά δημοκρατικές, πραγματικά φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις οι οποίες όχι απλά και μόνο θα συγκυβερνήσουν, αλλά και θα συνεγείρουν τις δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις.

Δημοσιογράφος: Και αυτά που ακούγονται για φλερτ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ;

Βενιζέλος: Αυτά δεν τα ξέρω, δεν με αφορούν, δεν τα γνωρίζω, δεν ασχολούμαι με τίποτα που έχει σχέση με τέτοιου είδους παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ακόμα κι αν αυτές είναι για έναν σκοπό αθώο, όπως είναι για παράδειγμα ο χορός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...