Αρχείο

Από το 1967 ο Πατριάρχης Αθηναγόρας μιλούσε για την έλευση της Νέας Εποχής (εικόνες)

Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας είχε προσφέρει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών το 1967 μια αναμνηστική πλακέτα κατά την επίσκεψή του εκεί στις 6 Σεπτεμβρίου 1967. Στην πλακέτα επάνω είναι γραμμένο ένα λογίδριό του. Γράφει μεταξύ άλλων:

«… ΠΡΟΣ ΔΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΟΒΛΕΠΟΜΕΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΝ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΙΝ ΕΝ ΤΩι ΦΩΤΙ ΚΑΙ ΤΗι ΕΛΠΙΔΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣ ΚΑΙΝΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΟΘΕΝ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΙΝ ΑΝΕΘΕΜΕΘΑ ΤΗι ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΗΝ ΔΕΛΤΟΝ ΤΑΥΤΗΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΜΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΤΕΛΟΥΝΤΕΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΛΘΟΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΑΣΠΑΣΜΟΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΙΔΟΝΤΕΣ ΠΑΣΑΙΣ ΤΑΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΙΣ ΜΕΛΕΣΙ ΚΑΙ ….

… ΕΝ ΕΤΕΙ ΣΩΤΗΡΙΩ 1967.                                    ΙΝΔΙΚΤΙΩΝΟΣ 6

Ο Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας»

%ce%b1%ce%b82

Υπάρχουν τα εξής αξιοπρόσεκτα στοιχεία στο κείμενο του Αθηναγόρα.

  1.  Προσδοκά την μετάβαση στην Νέα (Καινή) Εποχή. Επομένως, επιθυμεί την εξάλειψη της Ορθοδοξίας μέσα στο μίγμα του Οικουμενισμού.
  2.  Επικαλείται την βοήθεια του Χριστού για την μετάβαση στην Νέα Εποχή. Δηλαδή, επικαλείται την βοήθεια του Χριστού για να διαλύσουν την Εκκλησία Του.
  3.  Ευγνωμονεί τους πρωτεργάτες του Οικουμενισμού.
  4.  Όταν γράφει ότι ελπίζει στην Τέταρτη Γενική Συνέλευση, ως Τέταρτη Γενική Συνέλευση εννοεί την συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Ουψάλα της Σουηδίας τον Ιούλιο του 1968 που είχε σαν θέμα: Κοίτα, ανακαινίζω τα πάντα. Στην Συνέλευση συμμετείχαν τα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών και συζητήθηκαν θέματα όπως, το Άγιο Πνεύμα και η καθολικότητα της εκκλησίας, η παγκόσμια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και, προς νέους τρόπους ζωής.
  5.  Στην ημερομηνία γράφει «Ινδικτιών» και όχι «Σεπτέμβριος».

Αυτά τα σχετικά με το γραπτό του Αθηναγόρα. Το κείμενο τώρα, είναι τοποθετημένο καλλιτεχνικά μεταξύ δύο κιόνων. Οι δύο αυτοί κίονες είναι εμπνευσμένοι από κίονες που υπάρχουν στον Καθεδρικό Ναό της πόλεως Wurzburg στην Γερμανία, και λέγεται ότι είναι αντίγραφα κιόνων από τον Ναό του Σολομώντα. Ο κίων με τους δύο κόμπους συμβολίζει την τριάδα. Ποια τριάδα όμως; Με τους δύο κόμπους τι να συμβολίζει άραγε; Μάλλον κάποιο μέλος της τριάδας εξαφανίστηκε!

%ce%b1%ce%b83

Μ’ όλα όσα έγραψε ο Αθηναγόρας προς στους οικουμενιστές δικαιώνει τούς κατήγορούς του.

Χρήστος Μαντζιάρης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...