Κοινωνία

Ανασύρονται από το αρχείο οι καταγγελίες Αγγελή για την υπόθεση Βγενόπουλου

Ανασύρονται από το αρχείο οι καταγγελίες που είχε κάνει ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής για προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, τέσσερις μήνες μετά την αρχειοθέτηση τους, θα επανεξεταστούν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου, οι δυο αναφορές που είχε υποβάλει ο εισαγγελικός λειτουργός.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, σύμφωνα με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προέρχονται από:

  • τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Βγενόπουλου η οποία μπήκε στο αρχείο σχετικά με τον καταλογισμό ευθυνών για διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία που τον αφορούσε,
  • την πρωτοβάθμια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου και
  • την άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος του κ. Βγενόπουλο και άλλων 14 για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε σε εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου χωρίς εγγυήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ