Κόσμος

Αμερικανός στρατηγός εν αποστρατεία Ντέιβιντ Πετρέους: Θα αποδεχόμουν πρόταση να υπηρετήσω την κυβέρνηση Τραμπ

Ο αμερικανός στρατηγός εν αποστρατεία Ντέιβιντ Πετρέους, πρώην επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και πρώην διευθυντής της CIA, υπαινίχθηκε σήμερα ότι θα απαντήσει καταφατικά σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ του προτείνει μία θέση στην νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στο βρετανικό BBC Radio 4.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Πετρέους, ο οποίος το 2012 υπέβαλε την παραίτησή του από την CIA επειδή, όπως παραδέχθηκε, είχε εξωσυζυγικό δεσμό, βολιδοσκοπείται για τη θέση του υπουργού Άμυνας.

Ερωτηθείς αν θα συμφωνούσε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Τραμπ, ο Πετρέους απάντησε: "Εχω ξαναβρεθεί στη θέση ένας πρόεδρος να απευθυνθεί σε μένα στο Οβάλ Γραφείο, σε μία δύσκολη στιγμή, λέγοντάς μου..."Σου ζητώ ως πρόεδρός σου και επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων να αναλάβεις την Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια στο Αφγανιστάν (ISAF). Το μόνο που μπορείς να απαντήσεις είναι 'ναι Κύριε Πρόεδρε.".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές