Εθνικά θέματα

Αμερικανοί πράκτορες και ΕΛΑΣ επανεκτιμούν το πού θα μιλήσει ο Ομπάμα στην Αθήνα

Αν και οι αρχικές πληροφορίες αναφέρονταν σε ομιλία του στην Πνύκα φαίνεται ότι πλέον γίνονται σχεδιασμοί για ένα πιο «κλειστό» χώρο που θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια

Σε αναθεώρηση των σχεδίων για τη μοναδική δημόσια εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην παρουσία του στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα φαίνεται ότι προχωρούν από κοινού ελληνικες και αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας στη σκιά της επίθεσης με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, απέναντι από τη Βουλή.

Ενώ οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον Μπαράκ Ομπάμα να κάνει την ομιλία του στην Πνύκα, στη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης, η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στην Αθήνα και μάλιστα απέναντι σε ξένο στόχο σε ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία, σήμανε συναγερμό σε όσους σχεδιάζουν τα μέτρα ασφαλείας και το πρόγραμμα του πρόεδρου των ΗΠΑ το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου στην Ελλάδα.

Προκειμένου να μην δοθεί, ωστόσο, η εντύπωση ότι μετά από ένα τέτοιο χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας αναθεωρείται σχεδόν από τη βάση του το πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημόσια ομιλία του αμερικανού προέδρου θα γίνει σε άλλο χώρο που θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και δεν θα είναι τόσο ανοιχτός όσο η Πνύκα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν τις επόμενες ώρες μια από τις σκέψεις είναι το κέντρο πολιτισμού του ιδρύματος Νιάρχου στο Φάληρο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από την αμερικανική πρεσβεία τονίζουν ότι από την αρχή δεν είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Ομπάμα στην Αθήνα και άρα και η ομιλία του σε έναν ανοιχτό χώρο όπως η Πνύκα αλλά παράλληλα δεν διαψεύδουν ότι γίνεται αναθεώρηση των σχεδίων ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ για 48 ώρες στην ελληνική πρωτεύουσα.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ενώ αρχικά ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι η Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα μετατραπόταν σε απροσπέλαστη ζώνη, τώρα πλέον η επιλογή των υπευθύνων για το σχεδιασμό των μέτρων είναι η Αθήνα να γίνει ένα... απόρθητο φρούριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...