Κύπρος

Αισιόδοξος ο Ν. Αναστασιάδης για την επίλυση του εδαφικού προβλήματος του Κυπριακού

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάλογος και η εν εξελίξει διαδικασία θα στεφθούν με επιτυχία αν και εφόσον πέραν της ρητορικής, η Τουρκία συμβάλει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεται.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην κατάληξη σε ένα μεγάλο κεφάλαιο του Κυπριακού το εδαφικό, το οποίο όπως είπε είναι αλληλένδετο και συνδεδεμένο με το περιουσιακό.

Ανέφερε επίσης ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε περισσότερες αναφορές για λόγους που σχετίζονται με την πολιτική ηθική αφού δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε τέλος ότι πάντα έγνοια στις όλες προσπάθειες που καταβάλλονται είναι οι ανησυχίες και του Κυπριακού Ελληνισμού που έχει κάθε λόγο να έχει έγνοια, να έχει προσδοκίες γιατί υπήρξε ακριβώς το θύμα είτε λαθών είτε ευκαιριών που δώσαμε στο να είναι σήμερα η πατρίδα μας ημικατεχόμενη.

Καταλήγοντας ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει σε όσα έχει πει σήμερα ο Μουσταφά Ακιντζί. «Θα προσπαθήσω να διατηρηθεί το κλίμα μέσα στις σωστές διαστάσεις, γιατί η προσπάθεια είναι να επιτύχουμε και όχι να επιρρίψουμε ευθύνες ή να πούμε ποιος ευθύνεται».

Σημείωσε πως η πολιτική ηγεσία θα ενημερωθεί πλήρως, σε κατ` ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων στις οποίες θα ανταλλαγούν απόψεις.

Αναφερόμενος στη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανέφερε πως ο κ. Μπάιντεν, για άλλη μια φορά επέδειξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που διατηρεί για την Κύπρο και για την λύση του κυπριακού προβλήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ