Κοινωνία

«Ήθελαν αίμα» είπε μάρτυρας για την επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον συνδικαλιστών του ΚΚΕ στο Πέραμα!

«Σχεδιασμένη, συντονισμένη και με ανθρωποκτόνο δράση» χαρακτήρισε την επίθεση που δέχτηκε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ο Μιχάλης Βαξεβάνης, μάρτυρας στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

«Σχεδιασμένη, συντονισμένη και με ανθρωποκτόνο δράση» χαρακτήρισε την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ο μάρτυρας και πολιτικώς ενάγων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Βαξεβάνης.

Καταθέτωντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κ. Βαξεβάνης- ηλεκτροσυγκολλητής στη Ζώνη και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου- ανέφερε στην κατάθεσή του πως οι δράστες της επίθεσης «ήθελαν αίμα».

Παράλληλα, τόνισε πως η Χρυσή Αυγή «βγήκε μπροστά» για να καθαρίσει η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη από τους κομμουνιστές, κατ´ εντολήν μεγαλοεργολάβων.

Ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο μάρτυρας: «Δεν σε θέλουνε στα πόδια τους (σ.σ οι εργοδότες της Ζώνης). Είναι ο ανταγωνισμός του κέρδους, φθηνό κρέας, φθηνό εργατικό δυναμικό, όταν σε εχουν στα πόδια τους, και κυνηγάς συλλογικές συμβάσεις, μέτρα υγιεινής και ασφαλείας (...).

Τους έβαλαν μπροστά, τη Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουνε τη ζώνη, το λέει ξεκάθαρα στο βίντεο ο περιφερειάρχης».

Περιγράφοντας την επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, ο κ. Βαξεβάνης, μίλησε για δυο ομάδες 20 -25 ατόμων που τους επιτέθηκαν κρατώντας καδρόνια.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας: «Εκαναν τόξο, μας περικύκλωσαν (...) Οι από πίσω φωνάζουν, βρίζουν, Χριστούς, Παναγίες... Βγήκαν δυο, Χατζηδάκης, Πανταζής, μπροστά και μας είπαν «φυγέτε, (από τη Ζώνη εννοούσαν), εμείς η Χρυσή Αυγή κάνουμε κουμάντο πλέον εδώ».

«Ενστικτωδώς, συμπτυχθήκαμε. Φωνάζουν πού ειναι ο Πουλικόγιαννης. Χατζηδάκης, Πανταζής, ήταν οι δυο μπροστά και δίπλα στον Πανταζή, ο Αντωνακόπουλος. Τον Αντωνακόπουλο, τον φωνάζανε Κούλη στη Ζώνη, ετσι τον ήξερα. Το πλήρες όνομά του το εμαθα στη ΓΑΔΑ. Νιώθω τον Αντωνακόπουλο να με σπρώχνει, και να μου ρίχνει μια μπουνιά, σφίγγει περισσότερο ο κλοιός γύρω μας».

Ο κ. Βαξεβάνης κατέθεσε πως ο ίδιος δέχθηκε χτύπηματα στο πρόσωπο και στο σώμα του, χωρίς όμως -όπως είπε -να καταφέρει να δει ποιοι τον χτύπησαν.

Στη συνέχεια, είδε αιμόφυρτο τον συνάδελφό του Πουλικόγιαννη. «Μου έδωσε την αίσθηση ότι ψυχομαχάει» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Έπεσα πάνω του ενστικτωδώς, για να τον προστατεύσω. Τον αγκάλιασα και προσπάθησα να τον σύρω, να τον απομακρύνω...».

Εισαγγελέας: Ποιο θα ήταν το κέρδος της Χρυσής Αυγής αν καθάριζε τη Ζώνη;

Μάρτυς: Τα ποσοστά της καταρχήν (...), θα λύνανε και θα δένανε.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν υλοποίησαν τον σκοπό αυτό, τον ανθρωποκτόνο;

Μάρτυρας: Στόχος ήταν ο Πουλικόγιαννης, ως κεφαλή του Συνδικάτου. Όταν τον βλέπουν ξαπλωμένο, και βλέπουν πώς ειναι, οταν ειναι "τσουβάλι", δεν μπορούν να γνωρίζουν αν εχει καταλήξει, ή όχι.

Και κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία πάντως οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής με αποτέλεσμα η πρόεδρος του δικαστηρίου κυρία Μαρία Λεπενιώτη να διακόψει τη διαδικασία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...