Κόσμος

Ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία στην Ιταλία - Φόβοι για υπερχείλιση ποταμού - Οικογένειες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (εικόνες)

Ένας άνθρωπος αγνοείται και σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται από την κακοκαιρία που πλήττει τα βόρεια της Ιταλίας και ειδικότερα το Πεδεμόντιο και τη Λιγουρία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τα ίχνη του 74χρονου άνδρα χάθηκαν όταν τις βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης επιβιβάστηκε στο αλιευτικό σκάφος του στο Κιάβαρι της Γένοβας. Οι έρευνες των πυροσβεστών και των ειδικών διασωστών δεν είχαν αποτέλεσμα, αλλά εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας διεκόπησαν.

Την ίδια στιγμή, ο εφιάλτης των πλημμυρών έχει επιστρέψει στην περιοχή του Κούνεο, έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το 1994 σκορπώντας το θάνατο σε δεκάδες πολιτών σε Όρμεα και Αλεσάντρια, όταν ο ποταμός Τάναρο «φούσκωσε» προκαλώντας καταστροφές.

Ο δήμαρχος της πόλης Γκαρέσιο, την οποία διασχίζει ο Τάναρο, εξέφρασε ανησυχία καθώς η υπερχείλιση του ποταμού απειλεί κατοικίες, ενώ τα νερά εισέβαλαν στους δρόμους της περιοχής.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία καταστροφική κατάσταση», είπε ο δήμαρχος Σέρτζο Στέφανο, ο οποίος ανέφερε πως 35 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προληπτικά.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Όρμεα, Τζόρτζο Φεράρις, προέβλεψε ότι «μας περιμένει μία νύχτα φόβου».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της περιφέρειας του Πεδεμοντίου, Σέρτζο Κιαμπαρίνο, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ασφαλής Ιταλία από το Παλάτσο Κίτζι, Ερασμο Ντε Αντζελις, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε επαφή με την περιφέρεια του Πεδεμοντίου και παρακολουθούμε τις εξελίξεις για τον ποταμό Τάναρο».

Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας.

https://youtu.be/liBsOv-hgws

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ