Κόσμος

Έκθεση: 650 % αύξηση σημείωσαν οι θάνατοι από τρομοκρατικά χτυπήματα

Σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομίας και Ειρήνης τα θύματα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις χώρες της Δύσης αυξήθηκαν κατά 650% το 2015, την ίδια στιγμή που παγκοσμίως, μειώθηκαν κατά 10%.

Οι συχνές επιθέσεις είναι πλέον γεγονός και συμβαίνουν καθημερινά με την διεθνή τρομοκρατία να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λεπτό με το λεπτό.

Πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Ευρώπη και Αμερική από τρομοκρατικά χτυπήματα σε έναν χρόνο; Μέσα στο 2015 σκοτώθηκαν 577 άτομα, όταν το 2014, είχαν καταγραφεί μόλις 77 θύματα. Οι μισοί από τους νεκρούς που έχυσαν το αίμα τους από τρομοκρατικά χτυπήματα το 2015, προήλθαν από ενέργειες των τζιχαντιστών, ενώ αρκετά είναι τα αιματηρά περιστατικά που έλαβαν χώρα υπό την έγκριση ή την επιρροή του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την έκθεση οι νεκροί από τη δράση των τζιχαντιστών και της Μπόκο Χαράμ στο Ιράκ και στη Νιγηρία μειώθηκαν αισθητά, ωστόσο η δράση της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης βρήκε άλλους στόχους, όπως η επίθεση στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Τουρκία, σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ