Πολιτική

Άρχισαν τα «όργανα» για την Κονιόρδου - Με παραίτηση απειλεί ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών

«Εύχομαι η Λυδία Κονιόρδου, που έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό θέατρο, να βρει σύντομα λύση σ’ αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα, κάτι που είναι προϋπόθεση για να παραμείνω στο φεστιβάλ», ανέφερε κλείνοντας την απολογιστική του ομιλία για το φεστιβάλ αλλά και για τη σχέση του με το Δ.Σ. του οργανισμού ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Ξεκίνησε καταγγέλλοντας ότι εξαιτίας ορισμένων καταστάσεων που δημιουργήθηκαν, ο απολογισμός δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και τις «τρικλοποδιές» που του στήνει το ΔΣ.

Είπε χαρακτηριστικά ότι το ΔΣ δεν του στέλνει τον προϋπολογισμό που επανειλημμένως ζητάει, ώστε να προχωρήσει στον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς και να κλειστούν συμφωνίες.

«Το διάστημα μεταξύ αποπομπής Λούκου και παραίτησης Φαμπρ προκάλεσε τη διάλυση του οργανισμού και δημιούργησε τεράστια ανασφάλεια στους εργαζόμενους αλλά και στο σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου. Οι πάντες ήταν βέβαιοι ότι θα ματαιωνόταν το Φεστιβάλ. Το κλίμα σήμερα έχει αναστραφεί. Πραγματοποιήθηκε ένα αξιοπρεπές Φεστιβάλ και όλοι ελπίζουν ότι τα πράγματα έχουν μπει πλέον σ’ ένα δρόμο και υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία για τη συνέχεια. Αυτό φάνηκε από το κύμα των καλλιτεχνικών προτάσεων που κατατέθηκαν. Πάνω από 1.200 φέτος, έναντι 287 πέρσι» δήλωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς και συγκεκριμένα στο «Άνοιγμα στην πόλη». Ένα νέο εγχείρημα με παραστάσεις που θα ταξιδέψουν στις γειτονιές (θα περιληφθεί και ο Πειραιάς) και θα δημιουργηθούν γέφυρες μεταξύ τέχνης και ακτιβισμού με θέματα επικαιρότητας, από το μεταναστευτικό έως τον πόλεμο της Συρίας. Θα δοθεί βάρος στις προτάσεις που διαθέτουν το στοιχείο της επικαιρότητας, τόσο στο ελληνικό πρόγραμμα όσο και στο διεθνές. Για την Επίδαυρο ανέφερε: «Φέτος ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά, από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων: τόσο εισπρακτικά, όπως αποδεικνύουν και τα οικονομικά στοιχεία, όσο και καλλιτεχνικά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ