Οικονομία

Άννα Ζωηρού: «Δεν έκοψα εγώ τον Τραμπ για επένδυση στο Ελληνικό»

«Αυτό που ξέρω και θα σας πω είναι, ότι ούτε εγώ ούτε τα άλλα μέλη τότε του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ δεν γνωρίζαμε για το τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο κ. Τραμπ στο Ελληνικό»

Ένας από τους επιχειρηματίες που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση του Ελληνικού, το 2012 ήταν και ο ΝΕΟΣ Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας, ο οποίος, παρόλο που δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των τεσσάρων ομίλων που είχαν τότε προκριθεί, ανέμενε να του δοθεί η δυνατότητα να προσκομίσει επιπλέον δικαιολογητικά για να περάσει στη δεύτερη φάση. Ωστόσο, ο όμιλός του δεν τα κατάφερε, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής «έφαγε πόρτα» από μια γυναίκα, μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία έβαλε φρένο στις φιλοδοξίες του κ. Τραμπ για επενδύσεις στο Ελληνικό.

Η κυρία Άννα Ζωηρού, η οποία τότε είχε προταθεί από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και μετείχε ως μη εκτελιστικό μέλος στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, μίλησε στο PROTOTHEMAgr για εκείνες τις συνεδριάσεις οι οποίες στο τέλος έβαλαν «πάγο» στις όποιες επενδύσεις ήθελε να κάνει στο Ελληνικό ο κ. Ντόναλντ Τραμπ.

Το όνομά της ακούστηκε και πάλι αυτές τις ημέρες μετά την εκλογή του Αμερικανού προέδρου, παρόλο που η ίδια δεν μετέχει πλέον στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ καλύπτει, ύστερα από διαγωνισμό, τη θέση της αναπληρώτριας διοικήτριας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο Γουδί.

«Αυτό που ξέρω και θα σας πω είναι, ότι ούτε εγώ ούτε τα άλλα μέλη τότε του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ δεν γνωρίζαμε για το τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο κ. Τραμπ στο Ελληνικό. Γιατί δεν κατατέθηκε ποτέ τόσο αναλυτική πρόταση σχετικά. Υπήρξαν διάφορες συνεδριάσεις εκ των οποίων συζητήθηκε η αξιοποίηση του Ελληνικού. Και μιλάμε για διεθνή διαγωνισμό που έχει μεγάλη βαρύτητα. Έχει κανόνες και από τη στιγμή που υφίστανται αυτοί οι κανόνες πρέπει να τους σεβόμαστε όλοι και να τους ακολουθούμε. Αυτό σας το λέω γιατί υπήρξαν αρκετές συνεδριάσεις που είχαν αντικείμενο πως θα αξιοποιηθεί αυτή η έκταση σύμφωνα με προτάσεις και εισηγήσεις που είχαμε από τους συμβούλους του κάθε έργου, του ΤΑΙΠΕΔ. Είχε γίνει συνεδρίαση και πριν τις εκλογές κα μετά τις εκλογές, όπου σύμφωνα με συγκεκριμένη εισήγηση προχώρησαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού συγκεκριμένα σχήματα. Αυτό δεν το αποφάσισε η κυρία Ζωηρού, αυτό το αποφάσισε το ΔΣ του Ταμείου. Επομένως δεν έβαλε
«πάγο» στον κ. Ντόναλντ Τραμπ η Άννα Ζωηρού».

Όπως εξήγησε η κυρία Ζωηρού υπήρξε εισήγηση στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ από τους συμβούλους του Ταμείου και σύμφωνα με τις εισηγήσεις έπαιρναν τις αποφάσεις.

«Υπήρξε μια εισήγηση βάση της οποίας λήφθηκε η απόφαση στο ΔΣ. Φτάσαμε λοιπόν σε μια συγκεκριμένη συνεδρίαση που η απόφαση του ΔΣ ήταν να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση συγκεκριμένα σχήματα για συγκεκριμένους λόγους. Άρα δεν ήταν η Ζωηρού που έκοψε την προσπάθεια του Τραμπ. Ήταν κάτι πολύ πιο σύνθετο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που είχε κατατεθεί από τους συνεργάτες και εκπροσώπους του κ. Ντόναλντ Τραμπ δεν πληρούσε βασικές προϋποθέσεις που όριζε το Ταμείο για το διαγωνισμό, όπως είχαν κάνει τα άλλα επενδυτικά σχήματα. Αυτός ήταν ο λόγος που το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να μην προχωρήσει ο φάκελος του κ. Τραμπ στην επόμενη φάση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...