Αρχείο

Άγρια μάχη αρσενικών πιγκουίνων για τα μάτια του θηλυκού (βίντεο)


Άλλη μία εκδοχή της προαιώνιας μάχης ανάμεσα στον απατημένο σύζυγο και τον εραστή εκτυλίσσεται μπροστά στην κάμερα του National Geographic, αυτή τη φορά ανάμεσα σε πιγκουίνους.

Όλα αρχίζουν όταν ο πιγκουίνος- σύζυγος επιστρέφει στη φωλιά που μοιράζεται με το θηλυκό του ταίρι και βρίσκει εκεί τον πιγκουίνο- εραστή. Η μάχη είναι ανηλεής με τους δύο αντιπάλους να καταλήγουν τραυματισμένοι και καταματωμένοι από την επίδειξη κυριαρχίας και την αιώνια διεκδίκηση του θηλυκού.

Όπως εξηγεί το National Geographic, που ανέβασε το βίντεο την Παρασκευή, οι πιγκουίνοι φημίζονται για την αφοσίωση και την πίστη τους στον σύντροφό τους. Σε ποσοστό 72% κατά μέσο όρο οι πιγκουίνοι επιστρέφουν και ζευγαρώνουν με το ίδιο ταίρι που είχαν ζευγαρώσει και την προηγούμενη χρονιά. Αυτό προκύπτει κι από την επιστροφή στην ίδια φωλιά, από τα αρσενικά, που προσδοκούν επιστροφή και των θηλυκών.

Για ορισμένα είδη, η περίοδος ζευγαρώματος αρχίζει στα τέλη Οκτωβρίου. Τότε αρσενικοί και θηλυκοί πιγκουίνοι φιλοδοξούν να επιστρέψουν μαζί στη φωλιά τους.

Μερικές φορές όμως, τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένουν.

Υπάρχουν «χωρισμοί» ανάμεσα σε πιγκουίνους και η πρώτη αιτία τους είναι ο θάνατος! Η δεύτερη, που αφορά μόλις 1 στα 4 «διαζύγια» είναι όταν ένας από τους δύο συντρόφους αποφασίζει να προχωρήσει στη ζωή του, αφήνοντας το πρώην ταίρι του πίσω.

Η υπόθεση του ζευγαρώματος στους πιγκουίνος έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες. Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί συμπεριφορές «πορνείας» από θηλυκούς πιγκουίνους που προσφέρουν «το κορμί τους» σε αρσενικούς σε αντάλλαγμα για πέτρες τις οποίες χρησιμοποιούν για να χτίσουν τις φωλιές τους. Στις περιπτώσεις αυτές τα θηλυκά στρέφονται συνήθως προς «εργένηδες«, ώστε να μην δεχθούν επίθεση από κάποια «αντίζηλο». Κάποιες φορές τα θηλυκά παίρνουν την «αμοιβή» τους και τρέχουν, χωρίς να ολοκληρώσουν το τελετουργικό του ζευγαρώματος με το νέο αρσενικό.

Το σύμπαν του ζευγαρώματος των πιγκουίνων περιλαμβάνει περίπλοκες κοινωνικές δομές και όταν κάτι πάει στραβά, τα πράγματα παίρνουν πολύ άσχημη τροπή, καταλήγει το National Geographic.

Συμπέρασμα που μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει παρακολουθώντας τον άγριο καβγά ανάμεσα στα δύο αρσενικά του βίντεο και το καταματωμένο αποτέλεσμά του.

Όπως φαίνεται, ο πιγκουίνος- σύζυγος αιφνιδιάζεται όταν επιστρέφει στη φωλιά του και ανακαλύπτει πως η σύντροφός του ζει εκεί με νέο ταίρι. Εξοργισμένος προκαλεί τον πιγκουίνο- εραστή σε μονομαχία αλλά έρχεται δεύτερος.

«Κάθε Σεπτέμβριο, 200.000 πιγκουίνοι έρχονται εδώ να φτιάξουν τις φωλιές τους και να αναπαραχθούν. Η ζωή εδώ είναι ωραία αλλά αυτός ο σύζυγος επέστρεψε στο σπίτι του και βρήκε τη 'γυναίκα' του με έναν άλλο πιγκουίνο», εξηγεί ο αφηγητής. «Τρελαίνεται. Η στρατηγική του είναι απλή, να παλέψει με τον εισβολέα μέχρι να τον διώξει. Η σύζυγος όμως επιλέγει τον εραστή», συνεχίζει.

«Ο σύζυγος χάνει τη μητέρα των παιδιών του. Ακολουθεί το νέο ζευγάρι στο σπίτι, η μάχη δεν έχει ακόμα τελειώσει. Ο μόνος τρόπος είναι να του ορμήσει με όπλο το ράμφος του. Η μάχη κλιμακώνεται, τα πράγματα αγριεύουν. Συνήθως οι πιγκουίνοι χρησιμοποιούν το ράμφος τους για να φτιάξουν τη φωλιά τους, τώρα το χρησιμοποιούν για να βγάλουν ο ένας τα μάτια του άλλου», προσθέτει.

«Κάνει μια τελευταία έκκληση προς το θηλυκό αλλά εκείνη δεν έχει χρόνο για χαμένους. Ηττημένος και εξευτελισμένος, μένει έξω στο κρύο. Τα επουλώσει τις πληγές του και θα προχωρήσει. Σε μια κοινότητα με πάνω από 250.000 πιγκουίνους, υπάρχουν κι άλλες... επιλογές», καταλήγει.
https://www.youtube.com/embed/Jupr_hLO9BQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...