Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο συριακός στρατός κατέλαβε το πρώτο χωριό από τα "χέρια" Τούρκων και FSA στα περίχωρα της Al-Βab - Επίκειται σύγκρουση Σύρων-Κούρδων και Τούρκων από στιγμή σε στιγμή (βίντεο-εικόνες)

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AlMasdarNews, ο συριακός στρατός  (SAA) είναι στα πρόθυρα μιας άμεσης σφοδρής και άκρως επικίνδυνης στρατιωτικής σύγκρουσης με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην επαρχία του Χαλεπίου. Για το λόγο αυτό Κούρδοι YPG-SDF και συριακός Στρατός ένωσαν τις δυνάμεις τους. Χαρακτηριστικές είναι οι κοινές τους φωτογραφίες...Πρόκειται για κάτι που έχει προκαλέσει σοκ στην Άγκυρα.

Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει μετά την κατάληψη από τα συριακά κυβερνητικά ενός χωριού που μέσα σε αυτό ευρισκόντουσαν Τουρκικές δυνάμεις και FSA το βράδυ της Δευτέρας.

Η προέλαση των συριακών δυνάμεων είναι σαρωτική  προς ανατολάς και έχει επιφέρει την πλήρη κατάληψη χωριού στα προάστια της πόλης του Χαλεπίου.

Η συριακή προεδρική φρουρά  και η νεοσυσταθείσα «Συριακή  Εθνική Αντίσταση» (SNR) εξαφάνισε από τον χάρτη τις δυνάμεις των Τουρκμένων στο χωρίο Azraq, προωθώντας τις μηχανοκίνητες δυνάμεις της σε θέσεις ακριβώς πέντε χιλιόμετρα πριν από την πόλη αλ-Μπαμπ.

Στην επίθεση συμμετείχε και η « Ταξιαρχία  των Μαρτύρων», μια  κουρδική μονάδα, η οποία πρωτοστάτησε στην κατάληψη της Σχολής Πεζικού στο Χαλέπι πριν από ένα μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα αυτή  είναι ένας βασικός παράγοντας για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Δαμασκού  και της κουρδικής ηγεσία Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) έναντι του κοινού εχθρού που είνια οι Τούρκοι.

Εν τω μεταξύ, ο αποκαλούμενος ελεύθερος συριακός στρατός κατέλαβε  ένα ακόμη χωριό από τις δυνάμεις του  ISIS στα ανατολικά προάστια της αλ-Μπαμπ με την επωνυμία  Zurzur.

syrian-army-tank-696x464-1

Ο τουρκικός στρατός έχει προωθήσει τεθωρακισμένα  οχήματα και άρματα μάχης κοντά στην αλ-Μπαμπ και προωθείται καθημερινά , σήμερα  ακόμη και αύριο θα ‘‘συνταθούν‘‘ Σύροι και Τούρκοι , πυροδοτώντας ακόμη και ολική ανάφλεξη ανάμεσα στις δύο χώρες. Η στάση που θα τηρήσει η Ρωσία θα κρίνει κατά πολύ την όλη κατάσταση διότι οι εντολές των Σύρων αξιωματικών είναι ούτε μέτρο πίσω , και κατάληψη εθνικού συριακού εδάφους.

Η Τουρκία θα  επιδιώξει με περίσσεια αλαζονεία μια τοπική σύγκρουση με τον κυβερνητικό συριακό στρατό για να του πάρει τον ‘’αέρα‘‘, μόνο που θα πέσει επάνω σε μπαρουτοκαπνισμένους μαχητές που θα τις προκαλέσουν , αίμα, δάκρυ και πόνο. Αυτό που δεν ακόμη εξακριβωμένο είναι το τι ακριβώς θα γίνει  μετά την ήττα των τουρκικών δυνάμεων από τους σκληροτράχηλους Σύρους και την συνδρομή Ρωσίας και ΗΠΑ στην περιοχή  .

https://www.youtube.com/watch?v=8TmsQ4GlnkE

https://youtu.be/7JqQY4bg2TI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...