Αρχείο

Αντιαεροπορικό «σιδερένιο θόλο» ανάλογο του Ισραήλ ετοιμάζει η Τουρκία- Το επόμενο βήμα για την αναχαίτιση των «εχθρών της»! (βίντεο)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η Τουρκία αναβαθμίζει το σύστημα πυραυλικής άμυνας με το όνομα Korkut για να μοιάσει στο ισραηλινό Iron Dome, για την αποτροπή επιθέσεων με ρουκέτες από το Ισλαμικό Κράτος και τους Κούρδους της Συρίας αναφέρουν Ισραηλινοί ειδικοί εμπειρογνώμονες.

Η ουσία όμως είναι ότι αποκαλύπτεται σύμφωνα με ισραηλινές πηγές  σχέδιο της Τουρκίας για την δημιουργία πολυεπίπεδης διαστρωματικής αεράμυνας, από τα πιο χαμηλά έως τα πιο μεγάλα ύψη που θα καλύπτουν οι πύραυλοι S-400,   καθιστώντας τον τουρκικό εναέριο χώρο  αρχικά στα παράλια και την ανατολική Θράκη  "A2AD", δηλαδή περιοχή απαγόρευσης διέλευσης εχθρικών αεροσκαφών και πυραύλων λόγω ύπαρξης συστημάτων μεγάλης καταστροφικότητας.

Πρόκειται για μεγάλα μεγάλα σχέδια που θα καταστήσουν την γειτονική χώρα πραγματική περιφερειακή δύναμη.

Το νέο σύστημα που  είναι  ένα αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό  σύστημα αεράμυνας που αναπτύχθηκε από την τουρκική αμυντική εταιρία Aselsan, η οποία παράγει προηγμένα  ηλεκτρονικά αμυντικά συστήματα.

Το αντίστοιχο ισραηλινό σύστημα αεράμυνας έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο έναντι της εκτόξευσης ρουκετών από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον ισραηλινών πόλεων.

Ομοίως, το τουρκικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για να εντοπίζει και να εξουδετερώνει  πυραύλους μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύονται από  αποστάσεις από 4 έως 70 χιλιόμετρα.

«Το τουρκικό σύστημα έχει τεθεί σε διαδικασία ανάπτυξης  τους τελευταίους 18 μήνες και θα είναι σε δοκιμαστική φάση αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο  Τούρκος υπουργός άμυνας Fikri Isik στην η Φωνή της Αμερικής.

«Δεν ήταν εύκολο για εμάς να παρέμβουμε στην αναχαίτιση πυραύλων  μικρής εμβέλειας Κατιούσα του ISIS », δήλωσε ο Ισίκ σε συνέντευξή του στο CNN Turk. Ωστόσο, το νέο σύστημα θα «εξουδετερώνει πυραύλους τύπου Κατιούσα», πρόσθεσε ο ίδιος  .

Σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές τo Korkut  μπορεί  να εκτοξεύσει   1.100 σφαίρες  ανά λεπτό καταστρέφοντας τους πυραύλους πριν αυτοί χτυπήσουν  στο έδαφος, τόνισε ο Τούρκος αμυντικός συντάκτης Ilker  Akgungor .

Το γεγονός  όμως είναι ότι το τουρκικό αντιαεροπορικό σύστημα  διαφέρει προς το παρόν  από το  ισραηλινό "Iron Dome".

«Η Τουρκία, επιταχύνει τη διαδικασία παραγωγής ενός αμυντικού συστήματος, ενώ αναπτύσσει τις δυνατότητες της  έγκαιρης προειδοποίησης, μέσω ραντάρ εντοπισμού βλημάτων από όλμους  και συστήματα πυραύλων εδάφους-εδάφους », είπε ο Τούρκος εμπειρογνώμονας Αμπντουλάχ Άγαρ.

Τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν  ένα σύστημα αντιαεροπορικής ασπίδας .

Υπενθυμίζουμε ότι το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αποτελείται από πέντε επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο αποτελεί το σύστημα Arrow 3. Έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι ιρανικοί Shabab και Sajjil, οι οποίοι διαθέτουν εμβέλεια 1.300 και 2.000 χλμ και σε υψός 250 και 700 χλμ αντίστοιχα.

Το δεύτερο επίπεδο αποτελεί το σύστημα Magic Wand, που ειδικεύεται στην αναχαίτιση τακτικών πυραύλων, όπως ο ιρανικός Fateh 110 και ο συριακός πύραυλος M-600 που διαθέτουν εμβέλεια μεταξύ 200 και 300 χλμ.

Το τρίτο επίπεδο λειτουργεί το αντιπυραυλικό σύστημα «Arrow–2», σχεδιασμένο για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων σε απόσταση έως 150 χλμ.

Το τέταρτο επίπεδο επικεντρώνεται στο σύστημα «Iron Dome» σε ρουκέτες μικρής εμβέλειας τύπου Grad με βεληνεκές 40 χλμ., όπως ο Fajr με 70 χιλιόμετρα εμβέλεια. Το Ισραήλ ανέπτυξε το σύστημα Iron Dome για να αντιμετωπίσει την απειλή ενός ολοκληρωτικού πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα με εκατοντάδες πυραύλους ημερησίως.

Αυτό ακριβώς αντιγράφουν οι Τούρκοι κατασκευάζοντας τα δικά τους πυραυλικά συστήματα σιγά -σιγά μέχρι να το ολοκληρώσουν.

 

https://youtu.be/pz8TRiBkslk?t=3

https://youtu.be/Z_T_v4QA8DY?t=26

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...