Κόσμος

Unmanned Warrior: Το βρετανικό ναυτικό δοκιμάζει 50 ρομποτικά οχήματα (βίντεο)


Στις 17 Οκτωβρίου το βρετανικό ναυτικό ξεκίνησε την άσκηση Unmanned Warrior που σκοπό έχει να δοκιμάζει τα νέα μη επανδρωμένα συστήματα στον τομέα της άμυνας είτε είναι εναέρια είτε θαλάσσια είτε τέλος υποθαλάσσια αλλά και τον τρόπο που μπορούν να συνεργαστούν με τις επανδρωμένες πλατφόρμες προσφέροντας νέες διεξόδους στην αντιμετώπιση των εξελισσόμενων απειλών.
Σύμφωνα με το δόγμα που αποκαλύφθηκε θα δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες περίπου 50 διαφορετικά ρομποτικά οχήματα όλων των τύπων καθώς και επιλογές παρεμβολής και επικοινωνιών όσο και διοίκησης και ελέγχου C2.
Στόχος είναι να απαντηθεί το ερώτημα αν το βρετανικό ναυτικό θα πρέπει να επενδύσει περισσότερο σε συστήματα της κατηγορίας αλλά και αν μπορεί μια κοινή πλατφόρμα ελέγχου με ένα εθνικό σύστημα επικοινωνιών μέσω ζεύξεων δεδομένων να ελέγχει συστήματα διαφορετικών εταιρειών. Συνολικά θα εμπλακούν 40 εταιρείες από όλο τον κόσμο.
Μεταξύ άλλων θα επιδειχθεί η μη επανδρωμένη έκδοση του πολωνικού ελικοπτέρου SW-4 με ιταλική τεχνολογία και την ονομασία Solo τα αμερικανικά NRQ-21 και VIDAR, τα γαλλικά Watchkeeper, και υποθαλάσσιο Remus και έρχεται μετά τη αντίστοιχη δοκιμή του συστήματος MAST που είναι ένα ταχύπλοο που με τεχνολογία της THALES κατάφερε σε αυτόνομη διαμόρφωση να πλεύσει με ταχύτητες 50 κόμβων για ένα σκάφος μήκους 10μέτρων και βάρους 2τ.

https://www.youtube.com/embed/c-g0jjBzRGg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ