Κόσμος

O ρωσικές ειδικές δυνάμεις εξοπλίζονται με αόρατο ρομπότ-καμικάζι με το όνομα "Nerehta" - Δείτε βίντεο


Τα ρωσικά τμήματα ειδικών δυνάμεων αλλά και οι υπηρεσίες πληροφοριών θα εφοδιαστούν με ένα μοναδικό ρομπότ-καμικάζι με το όνομα "Nerehta" που θα έχει σκοπό να καταστρέφει βαριά θωρακισμένες εγκαταστάσεις ή οχήματα προσεγγίζοντας τα και ενεργοποιώντας τα εκρηκτικά που θα μεταφέρει.
Το όχημα είναι σχεδίασης της εταιρείας Kovrov's Vasyl Degtyareva (ZiD) και έχει υψηλό βαθμό κινητικότητας και χαμηλό ίχνος που κατά τα λεγόμενα της εταιρείας θα είναι αόρατο στον εχθρό.
Τον παρόντα χρόνο το "Nerehta" περιλαμβάνεται σε μια σειρά νέων ρομποτικών συστημάτων για τις ανάγκες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδίασης Zidane Dmitry ήδη ρομποτικά συστήματα του τύπου έχουν δοκιμαστεί.

Το όχημα που κινείτε μέσω ερπυστριών αρχικά χρησιμοποιούνταν ως στόχος αλλά με την εγκατάσταση συστήματος επικοινωνιών εξ’ αποστάσεως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και επιθετικά.
Αρχικά το μικρό αυτό όχημα με τις ελαστικές ερπύστριες έφερε οπλισμό ο οποίος αντικαταστάθηκε από ειδικό κιτίο μεταφοράς εκρηκτικού υλικού ενώ έχει ενσωματωμένη και θωράκιση κατά πυρών ελαφρού οπλισμού και θραυσμάτων.
Το συνολικό βάρος φτάνει τα 300 κιλά έχει μήκος λίγο μεγαλύτερο από 1 μέτρο και σε ταχύτητες κίνησης μέχρι και τα 11χλμ/ω είναι πρακτικά αθόρυβο. Το σύστημα καθοδήγησης είναι ιδιαίτερα απλό μειώνοντας έτσι το κόστος και αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα εφόσον το όχημα είναι.. μιας χρήσης.
Ο τρόπος δράσης του "Nerekhta" είναι να λαμβάνει δεδομένα για του πιθανούς στόχους στο πεδίο της μάχης και κατόπιν απλά αφήνεται ελεύθερο να τους εξουδετερώσει μόνο του χωρίς να υπάρχει ανάγκη καθοδήγησης αν αυτή δεν απαιτείται.
Μάλιστα επίδειξη του συστήματος έγινε με τον εχθρικό στόχο να παριστάνει ένα τετράτροχο όχημα κατηγορίας ATV.
Πλέον στόχος είναι να αυξηθεί η ταχύτητα κίνησης χωρίς να υποστεί καμιά αύξηση το επίπεδο θορύβου.
Η ιδέα πίσω από το ρωσικό σύστημα έρχεται από το γερμανικό τηλεχειριζόμενο ρομποτικό σύστημα μέσω όμως καθοδήγησης με καλώδιο του Β’ΠΠ με το όνομα "Goliath" που έφερε μια αντιαρματική νάρκη και οι χειριστές του το έστελναν εναντίον οχυρώσεων και αρμάτων.

https://www.youtube.com/embed/RBi977p0plA

https://www.youtube.com/embed/69Udbw_wVN8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...