Αρχείο

O πλανήτης "κρατάει την ανάσα του": To «Σχέδιο B» θα εφαρμόσουν οι Αμερικανοί με "καταιγίδα" πυραύλων Tomahawk κατά συριακών αεροπορικών βάσεων

Τα «γεράκια» που ελέγχουν ως γνωστόν την αμερικανική κυβέρνηση στην  Ουάσιγκτον σχεδιάζουν να χτυπήσουν τις συριακές αεροπορικές βάσεις με πυραύλους Cruise "Tomahawk" , μετά την  απόφαση της  αμερικανικής ηγεσίας.

Ο πλανήτης για τις επόμενες δέκα ημέρες θα κρατάει την «ανάσα του» για αυτά που πρόκειται να εκτυλιχτούν εκεί.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην κρίσιμη συνεδρίαση του αμερικανικού συμβουλίου ασφαλείας που έγινε τελικά σήμερα στην αμερικανική πρωτεύουσα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη αμερικανική επίθεση με πυραύλους  "Tomahawk" στη Συρία έχει γίνει γνωστή και από το  εθνικό συμβούλιο ασφάλειας  της ρωσικής ομοσπονδίας.

Όπως γνωρίζουμε έως τώρα, οι Αμερικανοί εφάρμοζαν στην Συρία το  «Σχέδιο Α», που προέβλεπε την ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος, μια συνταγή όμως της  Ουάσιγκτον, η οποία απέτυχε παταγωδώς .

Οι αποκαλούμενοι "μετριοπαθείς" αντάρτες δεν ήταν τόσο «υπάκουοι, κάτι το οποίο θεωρήθηκε ως μέγα πρόβλημα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Επίσης, η εκεχειρία   με την μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν έδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και σύντομα διακόπηκε.

Επί του παρόντος, οι Αμερικανοί πολιτικοί και  στρατιωτικοί, προσπαθούν  να αποκαταστήσουν και να "σώσουν την κατάσταση," εξετάζοντας και άλλες επιλογές "κατευνασμού» του συριακού θέματος  .

 Αλλά από ότι φαίνεται επικράτησε  η «φιλοπόλεμη» παράταξη και τα πράγματα θα εξελιχθούν με βάση το χειρότερο σενάριο.

Πρόκειται για το λεγόμενο «Σχέδιο Β», σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιηθούν  στρατιωτικές επιθέσεις από αμερικανικά πολεμικά πλοία  με πυραύλους cruise "Tomahawk", από την Ανατολική Μεσόγειο δίπλα από την βάση της Ταρτούς, εναντίον στρατιωτικών αεροδρομίων και εγκαταστάσεων αεροσκαφών SAR της Συρίας .

Αυτό αναφέρθηκε από  μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ, ιδίως από την γνωστή εφημερίδα  Washington Post.

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε  δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο αναδεικνύονται όλες οι δραματικές  λεπτομέρειες της συναντήσεως του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας  στον Λευκό Οίκο, στο  οποίο συμμετείχαν όλοι οι επικεφαλείς  των αρμόδιων υπηρεσιών , συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληροφοριών, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του στρατού και άλλων αξιωματούχων .

Ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης αυτής ήταν τα μέτρα κατά του συριακού στρατού και της ρωσικής αεροπορίας. Η πιθανότητα μιας επίθεσης με πυραύλους στους  αεροδιαδρόμους των συριακών βάσεων προκρίθηκε ως to  καταλληλότερο  προληπτικό μέτρο.

Σε αυτή την περίπτωση οι εμπνευστές του σχεδίου ήταν ο στρατός των ΗΠΑ. Σε περίπτωση παράπλευρου κτυπήματος  των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας, αποφασίσθηκε  να αναπτυχθεί ταχύτατα προπαγάνδα καταγγέλλοντας την επιθετικότητα Κρεμλίνου και την υιοθέτηση των κατάλληλων μέτρων.

 Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση  στην Ταρτούς ρωσικών πυραύλων S-300V4 "Antey-2500", ήταν κάτι παραπάνω από καταλυτική για την αμερικανική αντίδραση  .

Ο επικεφαλής της άμυνας και ασφάλειας Franz Klintsevich σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε πολιτικά και διπλωματικά μέσα.

Προφανώς, η ρωσική στρατιωτική ηγεσία μελετά την αντίδραση της Ουάσιγκτον και βλέποντας τις ενέργειες της θα αντιδράσει ανάλογα και σίγουρα "'καταλυτικά".

1411477274454_wps_28_800px_uss_cape_st__george

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...