Κόσμος

Kh-101: Το ανίκητο ρωσικό υπερόπλο (βίντεο)


Ο ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σόιγκου αναφέρθηκε στις υψηλές δυνατότητες κρούσης που παρέχει ο πύραυλος κατηγορίας κρουζ X-101(Kh-101 ) στην ρωσική αεροπορία
Η πρώτη χρήση των πυραύλων του τύπου πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 2015 όταν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 από την βάση Engels εκτόξευσαν συνολικά 16 πυραύλους του τύπου εναντίον στόχων των ισλαμιστών.
Συνολικά έχουν χρησιμοποιηθεί 48 πύραυλοι κατά ισάριθμων στόχων με τα αποτελέσματα να είναι καταλυτικά για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.
Ο πύραυλος X-101 είναι ο πιο σύγχρονος πύραυλος στο ρωσικό οπλοστάσιο στον τομέα των όπλων αέρος-εδάφους.

Η ακρίβεια προσβολής του είναι μεταξύ 6-9μ.(CEP) με την μέγιστη εμβέλεια να φθάνει τα 4.500χλμ ενώ μεταφέρει διατρητική κεφαλή των 500κιλών.

Έχει μήκος 7,45 μέτρα βάρος εκτόξευσης 2400κιλά μέγιστη ταχύτητα 270μ/δευτερόλεπτο με χρήση κινητήρα αεριοώθησης TPDD-50A ενώ η τερματική καθοδήγησης γίνεται με συνδυασμό ηλεκτροοπτικού αισθητήρα σε συνδυασμό με αδρανειακό σύστημα ναυτιλίας (INS) ενώ φέρει και ζεύξη δεδομένων για ανανέωση των στόχων στην πορεία. Ο πύραυλος έχει και τη πυρηνική του έκδοση με την ονομασία Χ-102 με δυνατότητα μεταφορά κεφαλής των 250Kt.
Τέλος ο πύραυλος που θα μείνει σε χρήση μέχρι τουλάχιστον το 2023 οπότε και θα αντικατασταθεί με μια νεώτερη έκδοση έχει εκτεταμένα χαρακτηριστικά stealth ενώ μπορεί να εκτελεί πτήση μέχρι και 20μ πάνω από την επιφάνεια του εδάφους σε διαμόρφωση παρακολούθησης αναγλύφου.

https://www.youtube.com/embed/f9cJqnGyv70

https://www.youtube.com/embed/fWpBZ9BrpT8

https://www.youtube.com/embed/8lVOyP6JS0s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...