Κόσμος

H Bραζιλία αναπτύσσει το ENGESA EE-9 Cascavel - Μια υπόθεση με Κυπριακό ενδιαφέρον... (βίντεο)


Η βραζιλιάνικη εταιρεία EQUITRON Automação Eletrônico Mecanica σε συνεργασία με τον βραζιλιάνικο στρατό παρουσίασαν μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού από την υπηρεσία του στον κυπριακό στρατό τροχοφόρου οχήματος αναγνώρισης αντιαρματικού ρόλου ENGESA EE-9 Cascavel.
Το αναβαθμισμένο όχημα που πλέον θα ονομάζετε EE9U θα παραδοθεί για δοκιμές στον βραζιλιάνικο στρατό και αν ολοκληρωθούν με επιτυχία θα δοθεί η παραγγελία για τη αναβάθμιση αρχικά των οχημάτων της 2ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας-ιππικού.
Το νέο όχημα πλέον έχει υποστεί γενική ανακατασκευή και έχει τοποθετηθεί ο κινητήρας των 320 hp Rolls-Royce Power Systems MTU 6R926 με αυτόματο σύστημα μετάδοσης κίνησης ZF Friedrichshafen 6HP504C σε συνδυασμό με νέα φρένα, άξονες μετάδοσης και αναρτήσεις.
Ο πύργος επίσης έχει υποστεί μετατροπές και έτσι πλέον φέρει πολλαπλών ρόλων σύστημα σκόπευσης της Opto Eletrônica με σύστημα σκόπευσης μέρας-νύχτας με θερμική κάμερα, αποστασιόμετρο λέιζερ και σύστημα επιτήρησης 360ο των Orlaco Products ενώ το σύστημα επικοινωνιών είναι της Harris Falcon III ζεύξη δεδομένων της Thales SOTAS και νέο ηλεκτρικό σύστημα ανύψωσης του πυροβόλου περιστροφής του πύργου.
Ο οπλισμός του εκτός από το πυροβόλο των 90mm και το συζυγές των 7,62mm θα λάβει και δύο πλευρικά τοποθετημένους πυραύλους Mectron MSS1.2 AC aσε συνδυασμό με δύο τριπλούς εκτοξευτές καπνογόνων των 76mm.
Η αναβάθμιση θα μπορούσε να γίνει και για τα κυπριακά οχήματα εκ των οποίων σε υπηρεσία βρίσκονται 67 από την αρχική προμήθεια των 126 και θα μπορούσαν έτσι να αναβαθμίσουν τις δυνατότητες διεξαγωγή αγώνα ημέρα και νύχτα εναντίον και σύγχρονων τουρκικών αρμάτων και τεθωρακισμένων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές