Αρχείο

H ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των 300 τελευταίων χρόνων - Η γη θα αντιμετωπίσει «μίνι εποχή παγετώνων»...

Μετά τις θεωρίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη, νέες έρευνες εκτιμούν ότι η γη οδεύει προς μια μίνι εποχή παγετώνων μέσα στα επόμενα  15 χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς στο Πανεπιστήμιο του Northumberland.

Η έρευνα από τους ειδικούς  επιστήμονες αφορά την ηλιακή δραστηριότητα η οποία βρίσκεται σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των  300 τελευταίων  χρόνων .

Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση που παρουσιάζεται στην γη κάθε 300-400 χρόνια.  Η ουσία όμως είναι ότι ο καιρός επηρεάζεται και από συστήματα όπως το HAARP το οποίο ελέγχουν «σκοτεινοί άνθρωποι» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού , οι οποίοι επιθυμούν να μειώσουν τον πληθυσμό της γης.    

Υπενθυμίζουμε τις «ταφόπλακες»  βάρους άνω των 100 τόνων στην πολιτεία Τζώρτζια των ΗΠΑ, οι οποίες γράφουν  για έλεγχο της αναπαραγωγής και μείωση του πληθυσμού της γης… κάτω από τα 500 εκατ….!

Η τελευταία φορά που υπήρξε ακριβώς παρόμοιο «ηλιακή αδράνεια» , ο ποταμός Τάμεσης του Λονδίνου πάγωσε κατά τη διάρκεια μιας μίνι εποχής των παγετώνων που είναι τώρα γνωστή ως «Maunder Minimum».

Το μοντέλο αυτής της σημαντικής ανακάλυψης επιτρέπει στους επιστήμονες να προβλέψουν την ηλιακή δραστηριότητα με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ, και σήμερα κορυφαίοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η ηλιακή μαγνητική δραστηριότητα θα  πέσει  περισσότερο από το ήμισυ μεταξύ της περιόδου 2030 και 2040.

Το μοντέλο εξετάζει εδώ και 11 χρόνια την λειτουργία της «καρδιάς του Ήλιου» η οποία παρουσιάζει έντονες  διακυμάνσεις. Αυτός ο κύκλος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά περίπου πριν 173 χρόνια .

Μια εγνωσμένης αξίας  μαθηματικός επιστήμονας δημιούργησε  ένα μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο  μπορεί να προβλεφθεί  ποιοι θα είναι οι ηλιακοί κύκλοι  με βάση τα αποτελέσματα των  δύο στρωμάτων του Ήλιου.

Η καθηγήτρια  Βαλεντίνα Ζάρκοβα  από το Πανεπιστήμιο Northumbria εφάρμοσε τη θεωρία αυτή με τον Ήλιο, και ήταν σε θέση να προβλέψει τις επιπτώσεις των ηλιακών  κύκλων  με ακρίβεια 97 τοις εκατό.

Η Ζάρκοβα δήλωσε στην διεθνή συνεδρίαση Αστρονομίας ότι : «Βρήκαμε μαγνητικά εξαρτήματα κύματος που εμφανίζονται σε ζεύγη ανά δύο σε διαφορετικά στρώματα στο εσωτερικό του Ήλιου. Συνδυάζοντας τα δύο κύματα μαζί και σε σύγκριση με τα πραγματικά δεδομένα για τον τρέχον  ηλιακό κύκλο, βρήκαμε ότι οι προβλέψεις μας δείχνουν το τι μέλει γενέσθαι με  ακρίβεια 97 τοις εκατό».

Η ίδια επιστήμονας τόνισε ότι  ο επόμενος κύκλος έχει οριστεί να κορυφωθεί το 2022, ενώ  ο επόμενος «Κύκλος»  θα σημάνει αυτόματα μια νέα εποχή παγετώνων.

Παρόμοια περίπτωση αναφέρθηκε και το 800,μχ επί Βυζαντίου ,  όταν μια άλλη οικονομική και επισιτιστική κρίση είχε ενσκήψει στην Ευρώπη, όταν πάγωσαν ποταμοί και επήλθε δριμύ ψύχος που κατέστρεψε σχεδόν  όλες τις σοδειές .

 

https://youtu.be/5M9cklpcJNs

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...