Αρχείο

EKTAKTO! Τρόμος στην Βρετανία: To BBC μεταδίδει σε ζωντανή σύνδεση την ρωσική αρμάδα που διέρχεται τα Στενά της Μάγχης - Απογειώθηκαν F-15 της USAF (εικόνες, βίντεο)


Toυ Βασίλη Καπούλα

Εικόνες Ψυχρού Πολέμου εκτυλίσσονται με το BBC να βιντεοσκοπεί την ρωσική αρμάδα μάχης η οποία διέρχεται αυτή τη στιγμή από τα Στενά της Μάγχης με τη φρεγάτα Φρεγάτα Type 23 F239 Richmond, κλάσης Duke και τα αντιτορπιλικά HMS Duncan και Dragon, Type 45, να έχουν γίνει η «σκιά» της .

Επίσης δίπλα βρίσκεται η βελγική φρεγάτα 'Leopold I' (F930) ενώ F-15Es  της USAF από τη βάση της RAF στο Lakenheath ξεκίνησαν από το πρωί ασκήσεις στην περιοχή ακριβώς από την οποία διέρχεται η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ".

Περιπολίες πραγματοποιεί στην περιοχή και E-4B.

"Δεν πρόκειται για τουριστικό ταξίδι στη Μεσόγειο, Θα ενισχυθεί η ναυτική παρουσία της Ρωσίας στην συριακή ακτή και θα παρέχουν αεροπορική κάλυψη λένε τα ρωσικά ΜΜΕ. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί διαφορετικά θα έστελναν βομβαρδιστικά στις βάσεις τους στη Συρία" μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

"Η Ρωσία στέλνει ηχηρό μήνυμα: ότι και αν κάνετε μπορούμε να το κάνουμε επίσης και καλύτερα. Η Ρωσία είναι παγκόσμια δύναμη, μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη".

Συνολικά 8 ΝΑΤΟϊκά πλοία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή μαζί με αρκετά υποβρύχια.
Η Νορβηγία έστειλε τη φρεγάτα KNM Fritdjtof Nansen και η Ολλανδία την φρεγάτα HNLMS Evertsen


Russian aircraft carrier travelling through the English Channel

https://twitter.com/CamillaHorrox/status/789377617577250816

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...