Κόσμος

EKTAKTO! Αμερικανός Υπουργός Άμυνας: "Αναπτύσσουμε τεθωρακισμένη ταξιαρχία στην Ευρώπη" - Αυτή είναι η ομάδα μάχης των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκό έδαφος (βίντεο)


«Καθώς το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις από τα ανατολικά, νότια, βόρεια και από το εσωτερικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ενισχύουν με μέτρα αποτροπής και με την αποστολή στρατευμάτων στην Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ash Carter στους δημοσιογράφους σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Κάρτερ που ευρίσκεται  για ένα συνέδριο  υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ κατά την τελευταία στάση του ταξιδιού του  στο εξωτερικό, που περιλάμβανε επισκέψεις στην Τουρκία, το Ιράκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γαλλία, μίλησε για αποστολή επιπρόσθετων δυνάμεων στην Ευρώπη .

«Είμαστε θετικοί για την συμβολή τεθωρακισμένης ταξιαρχίας», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ  σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ. «Είναι ένα σημαντικό σημάδι της δέσμευσης των ΗΠΑ στην ενίσχυση της αποτροπής εδώ».

Σημείωσε επίσης ο ίδιος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες με την θωρακισμένη ταξιαρχία  μάχης  στην Ευρώπη εκτός από δύο ταξιαρχίες που ευρίσκονται ήδη εκεί,  δημιουργούν ομάδα μάχης των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκό έδαφος .

Η πρώτη τεθωρακισμένη ταξιαρχία θα έρθει από το Κολοράντο και θα αναπτυχθεί  στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο, είπε ο ίδιος.

«Θα πραγματοποιηθεί  μια πρώτη άσκηση στην Πολωνία. Μετά από αυτό, η ταξιαρχία θα αποστείλει μονάδες  μεγέθους επιλαρχίας σε Βουλγαρία,  Ρουμανία και στις χώρες της Βαλτικής», δήλωσε ο Κάρτερ στους δημοσιογράφους. «Οι αμερικανικές μονάδες στη συνέχεια θα παραμείνουν στις χώρες της Βαλτικής μέχρι να φτάσουν οι νέες πολυεθνικές μονάδες του ΝΑΤΟ».

«Τον Ιούνιο, η ταξιαρχία θα διεξάγει άσκηση στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής, ενώ τον Ιούλιο, θα κινηθεί προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για τις ασκήσεις «ταχεία ανταπόκριση» και «Saber Guardian», κατά τις  οποίες μια μονάδα αρμάτων  θα διέλθει μέσω της Μαύρης Θάλασσας στη Γεωργία για να συμμετέχει  στην άσκηση «Noble Partner», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Κάρτερ συνεχίζοντας τόνισε ότι  οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποστείλουν  επίσης ένα τάγμα στην Πολωνία, ως μέρος της νέας ενισχυμένης δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

«Αυτή ήταν μια απόφαση που ελήφθη από τους ηγέτες της συμμαχίας στη Βαρσοβία», εξήγησε, αναφερόμενος στην πολωνική πρωτεύουσα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταφέρουν  ένα τάγμα στην Πολωνία και θα αναπτύξουν ένα σύνταγμα περίπου 900 στρατιωτών  από το 2ο Σύνταγμα Ιππικού, το  οποίο εδρεύει στη Γερμανία. Αυτό θα έχει  τρεις μηχανοκίνητες μονάδες με ΤΟΜΑ  Stryker και κινητές συστοιχίες πυροβολικού.

Η  Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενισχύσουν τις μονάδες αυτές με δύναμη μάχης επίπεδου  τάγματος. «Το τάγμα των ΗΠΑ θα φτάσει στην Πολωνία τον Απρίλιο και θα τοποθετηθεί κοντά στην πόλη Orzysz στη βορειοανατολική Πολωνία», δήλωσε ο Κάρτερ.

«Το επιχειρησιακό έλεγχο του τάγματος των ΗΠΑ θα έχει ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ για την Ευρώπη και θα ευρίσκεται  κάτω από τον τακτικό έλεγχο της πολωνικής ταξιαρχίας», είπε Ο Κάρτερ  προσθέτοντας ότι η μεταφορά αυτή είναι «σημαντική».

Όλα αυτά προειδοποιούν ότι τις "διαφορές τους¨ΗΠΑ και Ρωσία θα τις λύσουν και πάλι σε ευρωπαϊκό έδαφος , για μια ακόμη φορά στην ιστορία.

 
https://twitter.com/USNATO/status/791557258220044288

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ