Πολιτική

Der Standard: Δύσκολο κομματικό συνέδριο για τον Τσίπρα

Στο πολυήμερο κομματικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα der Standard υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να υπερασπιστεί την πολιτική λιτότητας κάνοντας ασκήσεις διαλεκτικής τέχνης.

«Η λέξη υπομονή έχει γίνει ελληνική αρετή» σημειώνει με νόημα ο αρθρογράφος της αυστριακής der Standard για να  αναφέρει σε άλλο σημείο ότι το 86% των ερωτηθέντων σε πρόσφατη δημοσκόπηση πιστεύει ότι η χώρα οδεύει σε λάθος κατεύθυνση. «Ο Τσίπρας ξεκινά σήμερα ένα πολυήμερο κομματικό συνέδριο με ένα συρρικνωμένο κυβερνών κόμμα», υποστηρίζει.

«Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που τον Αύγουστο του 2015 το εγκατέλειψαν οι πολέμιοι των μνημονίων και οι θιασώτες του Grexit και ο πρωθυπουργός συνεχώς ανέβαλε αυτό το συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε κενή θήκη. Από τα πολλά κομματίδια, όπως οι οικολόγοι μαρξιστές, οι τροτσκιστές και οι μεταρρυθμιστές κομμουνιστές, έχει απομείνει μόνο ο Συνασπισμός, εκείνος ο αριστερός πυρήνας, που ηγείτο ο Τσίπρας πριν προχωρήσει σε εκλογική σύμπραξη των δυνάμεων του αριστερού χώρου. Το συνέδριο που θα γίνει στις εγκαταστάσεις σταδίου νότια των Αθηνών απαιτεί από τον πρωθυπουργό μια τεράστια προσπάθεια διαλεκτικής τέχνης. Δηλαδή πως απορρίπτει κανείς την πολιτική λιτότητας, αλλά παρόλα αυτά την ακολουθεί για να αποδείξει ότι αποτυγχάνει επιδιώκοντας παράλληλα την επιτυχία της», γράφει χαρακτηριστικά ο αυστριακός δημοσιογράφος.

Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος υπενθυμίζει τα 300 εκ. ευρώ που ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό του 2017 για την ανακούφιση των αδύναμων οικονομικά οικογενειών. «Το ποσό 'ξεθωριάζει'  σε σύγκριση με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεως που θα πλήξουν και πάλι του χρόνου τους  Έλληνες εργαζόμενους» σημειώνει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...