Κοινωνία

Brexit - Σαπέν: Αμερικανοί τραπεζίτες μου είπαν ότι θα φύγουν από το Λονδίνο

Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αναπόφευκτα θα μεταφέρουν τις δραστηριότητές του από το Λονδίνο τα επόμενα χρόνια, μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Υψηλόβαθμοι αμερικανοί τραπεζίτες, με τους οποίους συναντήθηκε ο Σαπέν την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, άφησαν να εννοηθεί ότι δεν εξετάζουν απλά το ενδεχόμενο να φύγουν από το Λονδίνο, αλλά σχεδιάζουν πλέον τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους, δήλωσε ο Σαπέν.

«Θα υπάρξει μια μεταφορά δραστηριοτήτων προς την ήπειρο. Δεν γνωρίζω σε τι βαθμό και δεν γνωρίζω ποιες δραστηριότητες, αλλά θα υπάρξει μια μεταφορά δραστηριοτήτων προς την ήπειρο», δήλωσε ο Σαπέν σε συνέντευξη Τύπου.
«Αυτή είναι η αναπόφευκτη συνέπεια ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων του Brexit», πρόσθεσε.

Η γαλλική κυβέρνηση ευελπιστεί να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις που φεύγουν από το Λονδίνο, επισπεύδοντας τις διαδικασίες καταχώρισής τους και επεκτείνοντας τα δυνητικά φορολογικά οφέλη γι' αυτές.

Ωστόσο, εμπόδιο σε αυτό συνεχίζουν να αποτελούν οι σχετικά υψηλοί φόροι της Γαλλίας καθώς και η στήριξη της σοσιαλιστικής κυβέρνησης στην επιβολή φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε 10 χώρες της ΕΕ. Ο Σαπέν είπε ότι υπήρξε πρόοδος για το θέμα αυτό σε συνάντηση στο Λουξεμβούργο και ότι η Κομισιόν θα πρέπει να υποβάλει μια πρόταση έως τα τέλη του έτους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ