Αρχείο

Mε κόλαση φωτιάς και αερομαχίες Μ-2000 με F-16 απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία τη στιγμή που η κυβέρνηση Α.Τσίπρα τα δίνει όλα στην Άγκυρα (βίντεο-εικόνες)


Άμεση είναι η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία με την αποδέσμευση βίντεο και φωτογραφιών από την άσκηση "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016". Το βίντεο δείχνει αερομαχία μαχητικών Μ-2000 με εχθρικά F-16, προσβολή εχθρικών στόχων από μαχητικά F-16 και F-4.
Τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2016, η ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία εκτέλεσε στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ροδόπης την ΤΑΜΣ "ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ - 2016".

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας αντιμετωπίσθηκαν επεισόδια επιθετικών, αμυντικών και επιβραδυντικών επιχειρήσεων και αξιολογήθηκαν τα χαρακτηριστικά του Τεθωρακισμένου Σχηματισμού, όπως η ευκινησία, η ευκαμψία και η ισχύς πυρός.

Την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2016", ενεργοποιήθηκαν τα τα Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων της 95 ΑΔΤΕ στην Περιοχή Ευθύνης του Σχηματισμού, στη Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, εφαρμόσθηκαν τα Σχέδια Συναγερμού, Φορτώσεως και Κινήσεως σε επιλεγμένες θέσεις, τα οποία υλοποιήθηκαν εντός των προβλεπομένων χρόνων.

Φωτογραφίες από την Τελική Φάση της ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2016" που εκτελέσθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων "ΑΕΤΟΣ" την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2016.

Το διήμερο 3 και 4 Οκτωβρίου 2016, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ επισκέφθηκε την 80 ΑΔΤΕ στην Κω και παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Σχηματισμού, που εκτελέσθηκαν στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2016".
Πάντως η κυβέρνηση Α.Τσίπρα τα δίνει όλα στην Τουρκία

Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών απέρριψε άλλες έξι αιτήσεις ασύλου των Τούρκων αξιωματικών που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το πραξικοπήματα της 15ης Ιουλίου.

Συνολικά ως τώρα έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις 7 εκ των 8 αξιωματικών με την αιτιολογία ότι συμμετείχαν στο πραξικοπήματα που αποτελεί «τρομοκρατική πράξη».

Οι 8 αξιωματικοί δήλωσαν μέσω της δικηγόρου τους Σταυρούλας Τομαρά:

«Είμαστε έκπληκτοι με τις αποφάσεις της υπηρεσίας άσυλου που εκτός του ότι απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα άσυλου μας, μας αποδίδουν τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του τρομοκράτη ο όποιος όχι μόνο δεν τεκμαίρεται από κανένα γεγονός αλλά δεν μας έχουν κατηγορήσει ως τρομοκράτες ούτε μέσα στη χωρά μας. Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν της τη στάση των άλλων 5 κρατών μελών της ΕΕ που έθεσαν σε καθεστώς διεθνούς προστασίας τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στις επικράτειες τους μετά το πραξικόπημα».

Να σημειωθεί ότι στις 21 Σεπτεμβρίου είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό η αίτηση ασύλου του ενός από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Πάντως υπάρχει έντονη δυσφορία από ΗΠΑ για την ενδοτικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα...

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

https://player.vimeo.com/video/186246780?title=0&byline=0&portrait=0

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016 from Hellenic Air Force on Vimeo.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...