Πολιτική

Τον Βύρωνα Πολύδωρα προτείνει η κυβέρνηση για το ΕΣΡ προκειμένου να διασωθεί -Συνάντηση με Τσίπρα

Τον Βύρωνα Πολύδωρα επέλεξε η κυβέρνηση, ως το πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και αυτή την ώρα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συγκρότηση του Συμβουλίου αποτελεί συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων και η μέχρι σήμερα διαρκής άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική εκτροπή, σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές.

«Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας. Οσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου», ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, προαναγγέλλοντας ότι θα προταθεί τη Δευτέρα πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν αυτές οι πηγές, πρόκειται για πρόσωπο το οποίο δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει η ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ετσι λοιπόν, τη Δευτέρα, ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμικής αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού», σχολίαζαν ακόμη από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ