Κόσμος

«Τα Στρουμφ, αυτοί οι αυτονομιστές»- Ο Eρντογάν ρίχνει μαύρο και σε παιδικό κανάλι!

Η επιχείρηση εκκαθάρισης αντικυβερνητικών στοιχείων συνεχίζεται στην Τουρκία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από το πραξικόπημα και μετά έκλεισαν 39 τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί που ήταν «ενοχλητικοί» για το καθεστώς και «απειλούσαν την εθνική ασφάλεια».
Τελευταίο θύμα της επιχείρησης αυτής ήταν ένας κούρδικος παιδικός σταθμός, ο οποίος μεταδίδει παιδικό πρόγραμμα, όπως τα Στρουμφάκια και τον Μπομπ Σφουγγαράκη.

Για αδιευκρίνηστους λόγους, η κυβέρνηση Ερντογάν έκλεισε τον εν λόγω σταθμό προφανώς επειδή θεωρεί πως τα Στρουμφάκια και ο Μπομπ Σφουγγαράκης είναι αντι-κυβερνητικά καρτούν.

Όταν ο σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015, ο διευθυντής είχε ανακοινώσει με χαρά: «Τώρα τα παιδιά των Κούρδων μπορούν να βλέπουν τα Στρουμφάκια και τον Μπομπ Σφουγγαράκη».

Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) καταδίκασε την επίθεση της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντάς την ρατσιστική και λέγοντας: «Το γεγονός ότι έκλεισαν το κανάλι των παιδιών δείχνει πόσο ο Ερντογάν φοβάται τις νέες γενιές. Αλλά τι ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν τα παιδιά στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου;».

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, έπαψε η λειτουργία σε τρία πρακτορεία ειδήσεων, 16 τηλεοπτικούς σταθμούς, 23 ραδιοφωνικούς σταθμούς, 45 εφημερίδες, 15 περιοδικά και 29 εκδοτικούς οίκους, καθώς κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν «δείχνει» ως «εγκέφαλο» του πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...