Κόσμος

Τέρατα του Ψυχρού Πολέμου ξαναγεννιούνται στη Συρία: Ο στρατός χρησιμοποιεί τεράστια κανόνια της ΕΣΣΔ (βίντεο)


Ο πόλεμος στη Συρία έκανε τον εθνικό στρατό της χώρας να επαναφέρει σε χρήση το υπερ-ισχυρό κανόνι σοβιετικής κατασκευής M-240 στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατικών ομάδων.

Αρχικά, ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε το M-240 με πυρομαχικά που είχαν εξαντλήσει την ωφέλιμη ζωή τους. Αυτό άλλαξε αφού η Ρωσία έλαβε μέρος στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση, οπότε οι «βετεράνοι» άρχισαν να χρησιμοποιούν βόμβες διασποράς.

Κάθε βλήμα αυτού του τύπου ζυγίζει 230 κιλά και έχει εμβέλεια 19 χιλιόμετρα, ενώ καταστρέφει τα πάντα σε ακτίνα 1.4 εκτάρια. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η Συρία μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί «Smelchak», αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το βάρος του κάθε κανονιού των 240 χιλιοστών υπερβαίνει τους τέσσερις τόνους και το πλήρωμά του είναι 11 άτομα, ο μέγιστος ρυθμός βολής του είναι ένα βλήμα ανά λεπτό, για να φορτώσει πρέπει να τοποθετηθεί σε οριζόντια θεση. Ωστόσο, το μειονέκτημα αυτό αντισταθμίζεται από τη δυνατότητα καταστροφής του.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί μια αυτοκινούμενη έκδοση αυτών των κανονιών που ονομάζεται Tyulpan. Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά διαθέτουν υδραυλικό σύστημα φόρτωσης.

https://www.youtube.com/embed/iOJ2nMPrfGA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...