Πολιτική

Σύσκεψη Τσακαλώτου-Στουρνάρα-Δραγασάκη για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Σύσκεψη για το θέμα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, που ξεκινά τις επόμενες μέρες, πραγματοποίησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας έλεγε ότι υπάρχει πίεση από τους Ευρωπαίους για να τελειώσει το συντομότερο αυτή η διαπραγμάτευση ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους αμέσως μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεδομένης και της σκληρής γραμμής του Βερολίνου, γίνεται από πολλές πλευρές μία προσπάθεια απομόνωσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μόλις χθες σε συνέντευξη του στην Stuttgarter Nachrichten επανέλαβε ότι είναι «πρόωρο» να ανοίξει συζήτηση για το χρέος πριν το 2018 και αρνήθηκε πως ΔΝΤ και Βερολίνο βρίσκονται σε σύγκρουση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Μάλιστα για ακόμα μία φορά είπε πως το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι το χρέος, αλλά η κακή δημόσια διοίκηση και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Θεωρεί δε πως μετά την ψήφιση του «κόφτη», το ΔΝΤ δεν έχει λόγο να αρνείται να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς ο κ. Τσακαλώτος, μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης, για το εάν υφίσταται προσπάθεια απομόνωσης του Γερμανού υπ. Οικονομικών ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως και περιορίστηκε να δηλώσει πως «όλοι μιλούν με όλους για το θέμα του χρέους προσπαθώντας να βρουν λύσεις».

Όπως σημείωσε στη σημερινή σύσκεψη «συζητήσαμε και τεχνικά θέματα που συνδέονται με το χρέος και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, QE».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...