Αρχείο

Συνεχίζεται το "ασφυκτικό πρέσινγκ" της Ρωσίας προς την χώρα μας: Ρωσικό «κύμα» επενδύσεων με τρεις μεγάλες οικονομικές συνεργασίες - Η Μόσχα θέλει στρατηγική συμμαχία "εδώ και τώρα"

Συνεχίζεται το "ασφυκτικό πρέσινγκ" της Ρωσίας προς την χώρα μας εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Έτσι μετά την ανακοίνωση άφιξης στη χώρα μας του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοινώθηκε "κύμα" ρωσικών επενδύσεων!

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της ρωσο-ελληνικής επιτροπής με τρεις κοινοπραξίες στον τομέα τροφίμων μαζί με το άνοιγμα θαλάσσιας γραμμής Σότσι –Θεσ/κη που θα τονώσει τον θρησκευτικό τουρισμό στην Μακεδονία.

Αναμένονται από του χρόνου κιόλας  χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες οι οποίοι θα κατακλύσουν τα μοναστήρια του Αγίου Όρους και τα άλλα βυζαντινά μνημεία.

Ήδη το ενδιαφέρον από την αχανή χώρα χιλιάδων Ρώσων είναι τεράστιο αλλάζοντας το τουριστικό τοπίο σε ολόκληρη την περιοχή της Θεσ/κης.    

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η χώρα μας να ενδώσει σε μια συμμαχία με τη Ρωσία και να αποστασιοποιηθεί από τις κινήσεις του ΝΑΤΟ στη Συρία όπως αναφέραμε και στα άρθρα μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Για ελληνοτουρκικό πόλεμο μίλησε η Ρωσία και στέλνει μήνυμα στην Αθήνα: "Συμβάλαμε στην ανεξαρτησία σας και είμαστε δίπλα σας ξανά" EKTAKTO: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Σούδα μετά τον αρχηγό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη - Μήνυμα Μόσχας προς Αθήνα: "Μην εμπλακείτε" και ΕΚΤΑΚΤΟ: Τον Σεργκέι Λαβρόφ στέλνει εκτάκτως ο Β.Πούτιν στην Ελλάδα εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων- Θέλει συμμαχία η Ρωσία, θα τολμήσει η Ελλάδα;

Η επικείμενη συνεδρίαση του Νοεμβρίου της κοινής ρωσο-ελληνικής επιτροπής προβλέπει την επικύρωση της  δημιουργίας τριών κοινοπραξιών στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και το άνοιγμα μιας γραμμής θαλάσσιων μεταφορών μεταξύ του Σότσι και της  Θεσσαλονίκης.

Αυτά συμφωνήθηκαν  κατά τη συνάντηση στη Μόσχα, του  υφυπουργού εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα με τον Ρώσο υπουργό μεταφορών Maxim Sokolov όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ .

Οι δύο υπουργοί  συζήτησαν τις προετοιμασίες για την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα για τις 3 και 4 Νοεμβρίου , μαζί με τα ελπιδοφόρα  σχέδια για τη δημιουργία τριών κοινών ελληνο-ρωσικών επιχειρήσεων στον κλάδο των τροφίμων.», τονίζει  η ανακοίνωση .

Επίσης ανταλλάχθηκαν οι λεπτομέρειες για την  θαλάσσια γραμμή  μεταξύ Σότσι -  Θεσσαλονίκης μέσω της Κωνσταντινούπολης, με στόχο την ανάπτυξη του τομέα του θρησκευτικού τουρισμού , με επίσκεψη σε  βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης και της Κωνσταντινούπολης, στα μοναστήρια του Αγίου Όρους, μαζί με την τουριστική προβολή της Χαλκιδικής.

Μάρδας και Σοκόλοφ προέδρευσαν του  ρωσο-ελληνικού φόρουμ που αφορούσε συνεργασίες στον οικονομικό, βιομηχανικό και επιστημονικό τομέα.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ανδρέας Φρυγανάς , ο κ. Δημήτριος  Βελάνης και ο σύμβουλος και επικεφαλής των οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα , κ. Ηλίας Θανασάς.

Την Παρασκευή, ο Έλληνας  υφυπουργός Εξωτερικών , συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό βιομηχανίας και εμπορίου της ρωσικής ομοσπονδίας Andrey Boginsky.

Η ατζέντα  της συνάντησης αφορούσε  ρωσικές επενδύσεις στο βιομηχανικό τομέα στην Ελλάδα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ενδιαφέρον των Ρώσων ολιγαρχών για την χώρα μας είναι τεράστιο και αυτό οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε, δια το απλούστατο λόγο ότι από την κρίση θα βγούμε μόνο με κούρεμα του χρέους και δουλειά πολύ δουλειά , η οποία από ότι φαίνεται έρχεται από την Ρωσία και την Κίνα , οι οποίες θεωρούν την χώρα μας ως το κομβικό σημείο ολόκληρο του πλανήτη.

"Για να το λένε αυτοί κάτι γνωρίζουν".

1728972

ag9

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...