Κόσμος

Στη Σιγκαπούρη έφτασε το νέο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ USS Coronado

Το νεότερο αμερικανικό πολεμικό πλοίο το οποίο κατέφθασε στη νοτιοανατολική Ασία είναι ετοιμοπόλεμο, σύμφωνα με στέλεχος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, μετά από μία σειρά προβλημάτων τα οποία είχαν προκύψει.

Το USS Coronado είναι έτοιμο να "κάνει τη δουλειά του", σύμφωνα με τον αντιναύαρχο Don Gabrielson, υπεύθυνο της περιοχής της Σιγκαπούρης.

Το Coronado είναι το πρώτο των λεγόμενων LCS (Littoral Combat Ship) που μπορεί να δράσει στα παράλια που ανατίθεται στη νοτιοανατολική Ασία και τρίτο στη γενιά των μοντέλων του.

Tα πολεμικά πλοία αυτά έχουν σχεδιαστεί για ρηχές παραλίες οι οποίες βρίσκονται σε πάρα πολλά εκ των νησιών στη νοτιοανατολική Ασία, και πρόκειται για την αιχμή του δόρατος της προσπάθειας των ΗΠΑ για δυναμική επιστροφή στην πολεμική ισορροπία της περιοχής.

Τα πλοία αυτά, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε δύο εκδόσεις από τις Lockheed Martin και Αustal έχουν δεχθεί κριτικές για τα προβλήματά τους, τις περιορισμένες πολεμικές τους ικανότητας και την ασάφεια για το εάν θα μπορέσουν να αντέξουν στη μάχη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές