Κοινωνία

Στη δημοσιότητα βίντεο με το φόνο άοπλου αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά - Ακούγονται πυροβολισμοί και ουρλιαχτά


Δύο βίντεο στα οποία καταγράφεται ο φόνος, από πυρά αστυνομικών, άοπλου μαύρου άνδρα στο Ελ Καχόν της Καλιφόρνιας έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Πολιτείας, ενώ το επεισόδιο εξακολουθεί να προκαλεί οργή και διαδηλώσεις.

Η αστυνομία και εισαγγελείς δήλωσαν πως διεξάγεται έρευνα για τον πυροβολισμό και τον θάνατο, την Τρίτη, του Άλφρεντ Ολάνγκο, 38 ετών και γεννημένου στην Ουγκάντα, και πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

«Πρόκειται για την πιο δύσκολη κατάσταση που μπορεί να συναντήσει ποτέ ένας αστυνομικός και την οποία ποτέ δεν επιδιώκουμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας της Ελ Καχόν Τζεφ Ντέιβις. «Τούτων λεχθέντων, έχει λάβει χώρα ένα τραγικό συμβάν που πήρε μια ζωή και έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινοτητά μας».

Τα βίντεο του επεισοδίου προέρχονται από δύο πηγές: μια κάμερα καταστήματος και το κινητό τηλέφωνο περαστικού.

Δείχνουν δύο αστυνομικούς να είναι αντιμέτωποι με τον Ολάνγκο σε πάρκινγκ εστιατορίου πριν ο ένας ανοίξει πυρ και ο άλλος χρησιμοποιήσει Taser. Στο βίντεο του περαστικού, το οποίο διαρκεί μόλις 17 δευτερόλεπτα, μια γυναίκα ακούγεται να φωνάζει: «Αστυνομικέ μην τον πυροβολείς!» πριν ακουστούν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί και η γυναίκα να ουρλιάζει.

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τι έκανε ο Ολάνγκο τα δευτερόλεπτα πριν πυροβοληθεί, εν μέρει επειδή τον καλύπτει κατά διαστήματα ένας αστυνομικός και δεν φαίνεται.

Μέλη της οικογένειας του Ολάνγκο και ακτιβιστές ζητούσαν εδώ και μερικές ημέρες από την αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα βίντεο, πιστεύοντας ότι θα έδειχναν πως οι αστυνομικοί δεν έδρασαν σωστά. Η μητέρα του Ολάνγκο, στη διάρκεια συνέντευξής της την Πέμπτη, δήλωσε πως ο γιος της είχε υποστεί νευρικό κλονισμό και πως η αστυνομία θα έπρεπε να τον βοηθήσει αντί να ανοίξει γρήγορα πυρ εναντίον του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νταν Γκίλιον, δήλωσε πως τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα υποστηρίζουν τη θέση της οικογένειας πως οι αστυνομικοί «προκάλεσαν έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...