Κοινωνία

Στα ίχνη των «Πυρήνων» η ΕΛ.ΑΣ: Και 3 γυναίκες στην επιχειρησιακή ομάδα των τρομοκρατών

Τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες, είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ο νέος και πιο επικίνδυνος επιχειρησιακός βραχίονας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του Σχεδίου Νέμεσις.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί προσπαθούν μέσα από στοιχεία που έχουν συλλέξει από έρευνες πολλών ετών να χαρτογραφήσουν την διαρκώς εξελισσόμενη δομή της «Συνωμοσίας των Πυρηνών της Φωτιάς» που χαρακτηρίζεται ως «Λερναία Ύδρα». Αυτό διότι παρά τις δεκάδες συλλήψεις και φυλακίσεις μελών της, η οργάνωση εξακολουθεί να βρίσκει τρόπο να χτυπά και μάλιστα σημαντικούς στόχους, όπως είναι η Εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη.

Καλά πληροφορημένες πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι τα ασύλληπτα μέλη είναι τουλάχιστον εφτά, ανάμεσά τους τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες. Ένας από αυτούς είναι άτομο που χαρακτηρίζεται ως… μετρ στην κατασκευή βομβών. Το πρόσωπο αυτό «επιστρατεύτηκε» από τους «Πυρήνες της Φωτιάς» ύστερα από τη «λειψανδρία» που προέκυψε τα τελευταία χρόνια λόγω των πολλών συλλήψεων.

Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήξεραν γι’ αυτόν από τότε που ασχολούνταν με το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων κρατουμένων. Σε υποκλαπείσες συνομιλίες που είχαν γίνει στο πλαίσιο των ερευνών ο συγκεκριμένος κατασκευαστής βομβών αναφέρονταν ως «μάγειρας».

Δουλειά εκ των έσω…
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο «μάγειρας» στρατολογήθηκε με τη βοήθεια ποινικών, οι οποίοι «ζυμώθηκαν» με κατηγορουμένους για τρομοκρατία μέσα στη φυλακή. Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι, όπως όλα δείχνουν με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» καταφέρνουν να επικοινωνούν με εκτός φυλακής ύποπτα άτομα. «Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος έδωσε την εντολή για τη βόμβα στην κ. Τσατάνη αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ο εντολέας ή οι εντολείς να είναι έγκλειστοι. Επιμένουμε ότι το εκρηκτικό μίγμα δημιουργείται από τη σύμπραξη τρομοκρατών και ποινικών, το σημαντικότερο μέρος της οποίας λαμβάνει χώρα μέσα στη φυλακή», λέει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.

Τεράστιο πρόβλημα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι η δυνατότητα που έχουν ακόμη μέλη της οργάνωσης, μέσα από τη φυλακή, να οργανώνουν τρομοκρατικά χτυπήματα, να στρατολογούν νέα μέλη, να δίνουν τεχνοτροπία, να γράφουν προκηρύξεις. Διαπιστώνουν ότι τα βασικά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονται έγκλειστοι μαζί, δίνουν πολύωρες συνεντεύξεις «κατήχησης» και έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...