Αρχείο

ΣΟΚ! Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες: Αυτό είναι το ρωσικό σχέδιο σε περίπτωση πολέμου με τις ΗΠΑ - Πως θα αντιμετωπιστούν οι πύραυλοι κρουζ Tomahawk (βίντεο)


Το ρωσικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πολέμου με τις ΗΠΑ παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες ενώ γίνεται εκτεταμένη αναφορά στην αντιμετώπιση των αμερικανικών πυραύλων κατηγορίας κρουζ τύπου Tomahawk. 

Σε περίπτωση πολέμου κυβερνήτες επαρχιών, περιφερειακοί κυβερνήτες αυτόνομων περιοχών και πόλεων σε συνδυασμό με υπηρεσίες ασφαλείας και μονάδες εφέδρων θα υπαχθούν σε στρατιωτικούς διοικητές που υπάγονται στο ρωσικό υπουργείο άμυνας.
Μάλιστα έγινε πλήρης επίδειξη του συστήματος  κατά την πρόσφατη άσκηση «Καύκασος».
Κατά την διάρκεια της άσκησης «Καύκασος-2016» η στρατηγική διοίκηση δηλαδή το γενικό επιτελείο δοκίμασε την απόδοση των μονάδων εσωτερικού ελέγχου αυτών των περιοχών και πιο ειδικά την διαλειτουργικότητα των πολιτικών φορέων και την συνεργασία τους με τις στρατιωτικές κατά τόπο μονάδες και διοικήσεις.

Ειδικά οι περιοχές της Ινγκουσετίας, Κριμαίας και Σταυρούπολης απέδωσαν τα καλύτερα. Οι πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία επιτρέπουν τις ταχύτητες παρεμβάσεις των πολιτικών αρχών και των μονάδων εσωτερικής ασφαλείας να εμπλακούν στην προστασία κρίσιμων μονάδων όπως εργοστάσια ή κρίσιμες υποδομές να προστατεύονται από εξελισσόμενες απειλές υπό την διοίκηση των στρατιωτικών μονάδων.
Κατά το προηγούμενο δόγμα κάθε πολιτική διοίκηση ήταν υπεύθυνη για τους δικούς της κανόνες ανα περιοχή χωρίς η μια περιοχή να μπορεί να συνδράμει. Όμως πλέον όλες οι πολιτικές μονάδες θα υπάγονται κάτω από την διοίκηση του στρατού και θα μπορούν ακόμα και να μετακινούνται ολόκληρα τμήματα με σκοπό την αποσόβηση του κινδύνου.
Έτσι σε περίπτωση πολέμου οι κάθε μια από τις 5 στρατιωτικές διοικήσεις θα χωρίζονται σε δύο τμήματα, το ένα θα είναι ο τομέας επιχειρήσεων και στρατηγικής διοίκησης και σε περίπτωση πολέμου σε Στρατιωτική Διοίκηση.

Έτσι τα συντάγματα, μεραρχίες, ταξιαρχίες, ΣΣ θα συνεργάζονται με τις στρατιωτικές διοικήσεις καθώς και τα πολιτικά και εφεδρικά τμήματα για συνολική αντιμετώπιση του εχθρού την αποδέσμευση κρίσιμων στρατιωτικών μονάδων για πολεμικές επιχειρήσεις.
Κάθε στρατιωτική περιοχή θα δημιουργεί επιτελείο που θα συμμετέχουν και οι τοπικές κυβερνήσεις κάτω από τον σχεδιασμό «Σχέδιο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας 2016-2020» κατόπιν εντολής του προέδρου Πούτιν.
Έτσι το Υπουργείο Άμυνας θα είναι υπεύθυνο για τις 19 κατηγορίες δράσεων που αναφέρονται στο άρθρο 7 του ομοσπονδιακού νόμου για την πολεμική κινητοποίηση.

Προηγουμένως αυτές οι κατηγορίες υπάγονταν άλλες στην πολιτική και άλλες στην στρατιωτική ηγεσία.

Ταυτόχρονα το ρωσικό επιτελείο γνωρίζει ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι κατηγορίας κρουζ τύπου Tomahawk μπορούν να εκτοξευόμενα κατά χιλιάδες από υποβρύχια αθέατα στο σύστημα επιτήρησης και να πλήξουν με υψηλή ακρίβεια κάθε στρατηγικό στόχο στην χώρα.
Αν και αυτό είναι ένα σενάριο ολοκληρωτικού πολέμου δεν παύει όμως να είναι υπαρκτό και πάνω στην αντιμετώπιση του δουλεύουν οι Ρώσοι.

Αν και τα σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα δεν έχουν πρόβλημα να καταρρίψουν αυτούς τους πυραύλους δεν θα μπορούσαν να αντέξουν όμως τον κορεσμό πυρός που στη συνέχεια θα ακολουθούσε το κύμα των μαχητικών-βομβαρδιστικών για να αποτελειώσει ότι έχει μείνει.
Έτσι και με σκοπό να αντιμετωπιστούν με οικονομικό και αποδοτικό τρόπο οι πύραυλοι αυτοί,  Ρώσοι επιστήμονες στρέφονται στην μετατροπή της υποδομής τηλεπικοινωνιών σε όπλο.

Έτσι το ρωσικό ΥΠΑΜ σχεδιάζει να παραγγείλει χιλιάδες παρεμβολείς που θα τοποθετηθούν στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας με την πρώτη δοκιμαστική παρτίδα να έχει ήδη εγκατασταθεί για δοκιμές, το όνομα του παρεμβολέα είναι "Pole-21s" και σκοπό έχει να αποπροσανατολίζει τα βλήματα ώστε να τα εκτρέπει από τον πραγματικό τους στόχο.
Το σύστημα που πέρασε τις δοκιμές αποδοχής ενσωματώνεται με τις κεραίες εκπομπής-αναμετάδοσης και έτσι δημιουργει ένα ενιαίο δίκτυο βάση της κυψελωτής δομής των τηλεφώνων κατασκευάζοντας έναν θόλο προστασίας.
Έτσι θα μπορεί εύκολα να γίνεται παρεμβολή ειδικά του σήματος των GPS με το οποίο έχουν εφοδιαστεί όλα τα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ (η Ρωσία έχει το αντίστοιχο σύστημα GLONASS).
Στόχος της παρεμβολής θα είναι το σύστημα AGR των Tomahawk που βασίζεται για την καθοδήγηση του με την χρήση του GPS με δεδομένα σε real-time από δορυφόρους.
Και μπορεί η κατασκευάστρια εταιρεία να αναφέρει ότι το σύστημα καθοδήγησης είναι ανθεκτικό σε παρεμβολές εντούτοις αρκεί μόνο να εκτραπεί της πορείας του ο πύραυλος κάτι που κάνει το ρωσικό σύστημα για να μην ξοδευτεί πύραυλος αεράμυνας και να αποτύχει η πυραυλική επίθεση.
Και σε αυτό βασίζεται η Ρωσία όπως και στους 250.000 πύργους κινητής τηλεφωνίας που θα γίνουν φορείς παρεμβολών.

https://www.youtube.com/embed/N086JXfk0wM

https://www.youtube.com/embed/rFBlcS2Sg0k

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...