Κοινωνία

Σκληρή μάχη μέχρι θανάτου για τις ελαφίνες της Ρόδου! (φωτό)

Από βέβαιο θάνατο σώθηκαν δύο τεράστια αρσενικά ελάφια της Ρόδου, που έδωσαν σκληρή μάχη σήμερα το πρωί, στην περιοχή Άης Γιάννης ανάμεσα σε Ίστριο και Απολακκιά για τα μάτια μιας ελαφίνας!

Από τη σφοδρή μάχη και τα χτυπήματα, ανάμεσα στα δύο αρσενικά για το ποιος θα κυριαρχήσει, σε κάποια στιγμή έμπλεξαν τα κέρατά τους και βρέθηκαν ακινητοποιημένα.

Η μάχη, από τις εκτιμήσεις των ειδικών, υπολογίζεται ότι ξεκίνησε από χθες το βράδυ καθώς τα ελάφια βρέθηκαν εξαντλημένα και αποκαμωμένα.

Σήμερα το πρωί, διερχόμενος από το σημείο με την οικογένειά του ήταν ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κος Μανώλης Σαββής, ο οποίος βλέποντας τα δύο ελάφια να είναι μπλεγμένα μεταξύ τους, ειδοποίησε αμέσως τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κο Νίκο Θεοδωρίδη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το έμπειρο στέλεχος του Δασαρχείου κο Σταμάτη Χουρδάκη.

Παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος βρίσκονταν σε άδεια, μετέβη αμέσως στο σημείο και με την εμπειρία που διαθέτει κατάφερε μέσα σε ελάχιστα λεπτά να τα απελευθερώσει και ουσιαστικά να τα κρατήσει στη ζωή.

Συνηθισμένο το φαινόμενο στη φάση της αναπαραγωγής

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρώην δήμαρχος κος Μανώλης Σαββής, περιέγραψε ως εντυπωσιακή την όλη διαδικασία, ανάμεσα στα δύο τεράστια ζώα, τα οποία τελικά διασώθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση του κου Χουρδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναδικό παγκοσμίως είδος ελαφιού (ΝΤΑΜΑ ΝΤΑΜΑ) που ζει στη Ρόδο εκατοντάδες χρόνια και αποτελεί το σύμβολο του νησιού, βρίσκεται αυτή τη χρονική περίοδο σε φάση αναπαραγωγής.

Η εποχή του ζευγαρώματος, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει καθημερινά τέτοιες μάχες, ανάμεσα στα αρσενικά, για το ποιο τελικά θα κυριαρχήσει. Οι μάχες που δίνονται για... τα μάτια των θηλυκών, πολλές φορές καταλήγουν ακόμα και σε θάνατο, αφού τα χτυπήματα ανάμεσα στα άγρια αυτά ζώα είναι δυνατά.

Νεκρή ελαφίνα στην κοιλάδα των πεταλούδων

Κοντά στην κοιλάδα των Πεταλούδων επίσης βρέθηκε χθες το πρωί νεκρή και μια ελαφίνα. Από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, φαίνεται ότι κατέληξε από χτυπήματα που δέχθηκε από αρσενικό ελάφι. Αρχικά είχαν εκφραστεί φόβοι μήπως πυροβολήθηκε.

Οι έρευνες βρίσκονται πάντως σε πλήρη εξέλιξη.

%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b7

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ