Κόσμος

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές παρουσιάζονται σε βίντεο στις κοινές ασκήσεις αντιτρομοκρατίας με Αιγύπτιους προκαλώντας πανικό στο ΝΑΤΟ

Τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης «Υπερασπιστές της φιλίας-2016» με θέμα την αντι-τρομοκρατία  στην Αίγυπτο καταγράφηκαν σε  ένα βίντεο που ακούγεται ένα ρωσικό τραγούδι  για την «υπεράσπιση της πατρίδας», όχι τυχαία βέβαια «ξεδιπλώνοντας» τις  μοναδικές δεξιότητες μάχης της αποκαλούμενης «φτερωτής φρουράς» της Ρωσίας.

Οι  ρωσο-αιγυπτιακές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις πραγματοποιούνται  στην Αφρική για πρώτη φορά, με την μαζική συμμετοχή 500 στρατιωτών  και από τις δύο χώρες, δεκαπέντε ελικοπτέρων  και αεροσκαφών διαφόρων αποστολών , καθώς και  ειδικού εξοπλισμού για χρήση  στην έρημο.

Στην Αίγυπτο μεταφέρθηκε και εκτέθηκε στην δημοσιότητα για πρώτη φορά  και ένα νέο, ειδικά σχεδιασμένο όχημα με το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76, από το  ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο "Ντιαγκίλεφ" στην περιοχή Ryazan. Οι ασκήσεις λαμβάνουν χώρα στην περιοχή κοντά στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

"Οι στρατιώτες των αερομεταφερόμενων  ρωσικών στρατευμάτων και αλεξιπτωτιστές της  Αιγύπτου πραγματοποίησαν  εναέρια και επίγεια άσκηση με ρίψεις από ύψος 3000 μέτρων από  αεροσκάφος τύπου  Casa  στην περιορισμένη περιοχή της προσγείωσης «Tallet », αναφέρει  το RIA Novosti επικαλούμενο το υπουργείο άμυνας της ρωσικής ομοσπονδίας .

Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων της Ρωσίας και της Αιγύπτου παρουσιάστηκαν και δοκιμάστηκαν νέα ειδικά οπλικά συστήματα και διάφορα  όπλα.

Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (Η Ρωσία δημιουργεί στρατιωτική βάση στην Αίγυπτο ελέγχοντας μαζί με την Ταρτούς ολόκληρη την Α.Μεσόγειο), τονίσαμε ότι αλλάζουν τρομακτικά τα πάντα στην Ανατολική Μεσόγειο με την δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην Αίγυπτο στα πρότυπα της εποχής του στρατηγού Νάσερ .

Έτσι πλέον η Μόσχα θα ελέγχει με τους «πυραύλους της» από  την Κριμαία έως  τον «τουρκικό»  Βόσπορο  και από την Αίγυπτο έως  το Σουέζ αλλά και σε ολόκληρη  την Ανατολική Μεσόγειο  μαζί με το Αιγαίο,  κοντράροντας  πραγματικά τους Τούρκους στα όποια σχέδια τους.

https://youtu.be/yfGc1klYDTs?t=1

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές