Πολιτική

Πρ. Παυλόπoυλος: Ενωμένοι να αντισταθούμε στην κρίση και σε όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια

Ενωμένοι, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι να αξιοποιήσουμε σήμερα την εθνική κληρονομιά του «ΟΧΙ» για να αντισταθούμε στην κρίση και σε όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας δίκαια, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να της δείξει το δρόμο να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα στη βάση των θεμελιωδών αρχών και αξιών της.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Εορτάζουμε σήμερα εδώ, στην Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της Μακεδονίας μας, την Επέτειο του μεγαλειώδους «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Υπάρχουν κάποιοι που ακόμη διερωτώνται γιατί εμείς, οι Έλληνες, γιορτάζουμε την Επέτειο του "ΟΧΙ". Την απάντηση, άκρως διδακτική διαχρονικώς για το Έθνος των Ελλήνων, την έχει δώσει ήδη από το 1959 ο Αντρέ Μαλρώ, στην ομιλία του για την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης. Είχε τότε επισημάνει την αυτονόητη και αυταπόδεικτη ιστορική αλήθεια ότι οι Έλληνες είμαστε Λαός της Ελευθερίας, αφού για μας η αντίσταση είναι παράδοση αιώνων και η ιστορία μας είναι ένας ανεξάντλητος αγώνας για την Ανεξαρτησία. Άλλωστε το "ΟΧΙ" το είχε πει ήδη το Μεσολόγγι κατά την Εθνεγερσία του 1821, ενώ οι πρώτοι που το πρόφεραν ήταν η Αντιγόνη και ο Προμηθέας.

Αυτή την ανεκτίμητη Εθνική Κληρονομιά του «ΟΧΙ» πρέπει σήμερα ν' αξιοποιήσουμε ενωμένοι, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, για ν' αντισταθούμε απέναντι στην βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση και στην συνακόλουθη παρακμή, αλλά και απέναντι σ' εκείνους που επιβουλεύονται τα Εθνικά μας Δίκαια. Την ίδια δε Εθνική Κληρονομιά πρέπει ν' αξιοποιήσουμε και για να πρωταγωνιστήσουμε ξανά τόσο στην διεθνή σκηνή όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνοντας ταυτοχρόνως στην τελευταία το δρόμο για ν' αντιμετωπίσει τα δικά της μεγάλα προβλήματα, μεσ' από την "αναστήλωση" των αρχών και των αξιών, πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα. Χρόνια Πολλά».
Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έφτασε με το αυτοκίνητο μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο περίπου 200 μέτρα πριν και περπάτησε όλη αυτή την απόσταση. Στη διάρκεια της διαδρομής, οι πολίτες, που ήταν από τις δύο πλευρές του δρόμου για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, τον χειροκρότησαν και ο ίδιος ανταπέδωσε με χαιρετισμό. Λίγο πριν από την εξέδρα τον υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και οι δύο μαζί ανέβηκαν στην εξέδρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...