Εκκλησία

Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ: ''Αναξιόπιστες οι πληροφορίες για τους απαχθέντες Ιεράρχες''

Γραφεί ο Αιμίλιος Πολυγένης

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Πατριαρχείο Αντιοχείας δεν διαθέτουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την τύχη των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών, που απήχθησαν από τους Τζιχαντιστές το 2013 στη περιοχή του Χαλεπίου.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ

"Κατά τη διάρκει των τριών τελευταίων ετών κατ΄επανάληψη, υπάρξαν διάφορες αναφορές σχετικά με την τύχη των απαχθέντων Μητροπολίτων του Χαλεπίου. Διάφορα δημοσιεύματα ισχυρίστηκαν ότι σύμφωνα με νέες πληροφορίες οι απαχθέντες Μητροπολίτες είναι εν ζωή, και βρίσκονται στη αιχμάλωτοι στη Ράκα στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Χαλιφάτου" ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Νικόλαος Μπαλασώφ.

Επίσης ο π. Νίκολαος τόνισε: "Καμία πληροφορία και κάνενα μήνυμα μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί, γι΄ αυτό και κρίνονται αναξιόπιστα."

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει να "προσεύχεται για τον Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο ώστε να επιτρέψει ξανά στο ποίμνιο του, και την επισκοπή του. Αλλά και για τον Συροιακωβίτη Επίσκοπο Ιωάννη Ιμπραήμ".

"Το Πατριαρχείο Αντιόχειας δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με την τύχη των απαχθέντων Μητροπολιτών,όπως με ενημέρωσε πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νήφωνας, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Μόσχα" πρόσθεσε ο π. Νικόλαος.

Κλείνοντας ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ της Ρωσικής Εκκλησία δήλωσε: "Το γεγονός ότι οι απαγωγείς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν προεβάλει κανένα αίτημα, μειώνει τις πιθανότητες και την βαθιά ανησυχία μας για τις ζωές των Μητροπολιτών".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ