Κόσμος

Πολωνοί Κομάντος έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία επίσημα για τη διενέργεια εκπαίδευσης-Ανεπίσημα για «μαύρες επιχειρήσεις»

Ο υφυπουργός άμυνας της Πολωνίας Tomasz Szatkowski, επιβεβαίωσε επίσημα τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, για την δράση Πολωνών κομάντος στο ουκρανικό έδαφος .

Απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε δήλωσε ότι άνδρες της ειδικής μονάδας  JWK [ πολωνική μονάδα ειδικών δυνάμεων με έδρα το Lubliniec] , ευρίσκεται για  σκοπούς κατάρτισης στην περιοχή της πόλης της Kropyvnytskyi  που βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα από το Ντόνετσκ και 700 χιλιόμετρα από το Λουγκάνσκ.

Άλλες πληροφορίες όμως αναφέρουν  ότι πρόκειται για 18 Πολωνούς  καταδρομείς του μονάδας Lubliniec [JW 4101] οι οποίοι έχουν  αναπτυχθεί στην πρώτη γραμμή των μαχών στο Ντονένσκ  μαζί με έναν αξιωματικό της αντικατασκοπίας, με το όνομα Tomasz Szatkowski.

Ο υπουργός όμως  ανακοίνωσε ότι τα μέλη της εν λόγω μονάδας εστάλησαν πέρα από τα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας, σε ουκρανικό έδαφος  στο πλαίσιο της κοινής πολυεθνικής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την συμμετοχή  των Πολωνών σε   πρόγραμμα κοινής «πολυεθνικής εκπαίδευσης στην Ουκρανία , το οποίο συντονίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της παροχής κατάρτισης και μεταφοράς στρατιωτικού υλικού.

Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, συμμετέχουν η  Βρετανία, η Λιθουανία, ο Καναδάς και η Εσθονία καθώς και ένα μέρος των υποδομών του επιτελείου των  Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Όλοι αυτοί όμως εθεάθηκαν παρά πολλές φορές στα πεδία των μαχών  μεταξύ των Ουκρανικών δυνάμεων και των Ρωσόφωνων, σύμφωνα με έγκυρες ρωσικές πηγές και δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο .

Η Πολωνία αποτελεί ως γνωστόν το «προχωρημένο φυλάκιο» του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα, εκμεταλλευόμενο  και την ιστορική αντιπαλότητας Πολωνών και Ρώσων που χρονολογείται από τον μεσαίωνα .

Η παρουσία ειδικών δυνάμεων οι οποίες διεξάγουν «μαύρες επιχειρήσεις» είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο στο ουκρανικό έδαφος , άλλωστε το ίδιο ακριβώς πραγματοποιούν και οι Ρώσοι από την δική τους πλευρά εδώ και μεγάλο  διάστημα.

Το ζήτημα όμως είναι το που θα καταλήξει όλο αυτό το μακελειό που διαδραματίζεται εδώ και δύο χρόνια στην χώρα αυτή.

https://youtu.be/Yu1D3heiLF4

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...