Κόσμος

Περίπτωση πυρηνικού πολέμου - Δείτε τα καταφύγια σε παγκόσμιους χάρτες (φωτό)

Η Τουρκία προειδοποίησε την Τρίτη ότι ο εμφύλιος στη Συρία θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου καθώς οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις υποστηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα. «Εάν αυτός ο proxy πόλεμος συνεχιστεί, ας είμαι σαφής, η Αμερική και η Ρωσία θα φτάσουν στο σημείο πολέμου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Numan Kurtulmus.

Η δήλωση αυτή ξύπνησε μνήμες του παρελθόντος, τότε που ο ψυχρός πόλεμος βρίσκονταν στο απόγειό του και όλοι φοβόντουσαν έναν ενδεχόμενο πυρηνικό όλεθρο.

Έτσι, ενημερωτικοί ιστότοποι όπως ο Independent και η New York Post αποφάσισαν να δώσουν συμβουλές για το πώς θα γλυτώσουμε από ένα ενδεχόμενο πυρηνικό ολοκαύτωμα! Πού θα πρέπει να μετακινηθούμε λοιπόν προκειμένου να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς;

Η απάντηση που δίνουν είναι: Μετακινηθείτε προς το Νότο!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, σήμερα υπάρχουν 15.350 πυρηνικές κεφαλές στον κόσμο, περισσότερο από το 90% των οποίων ανήκουν στη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Πυρηνικά έχουν ακόμη οι Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ινδία, Πασκιστάν, Ισραήλ και Βόρεια Κορέα.

Οι χώρες με πυρηνικά Καθώς λοιπόν τα περισσότερα πυρηνικά οπλοστάσια είναι στο Βόρειο Ημισφαίριο, καλό θα ήταν να μείνουμε νότια του ισημερινού.

Χώρες όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Αφρική και η Αργεντινή διαθέτουν εύκρατα εδάφη για την καλλιέργεια τροφής και μιας και βρίσκονται εκτός εμβέλειας και είναι απομακρυσμένες, είναι λίγο απίθανο να γίνετε στόχος.

Με κόκκινο σημειώνονται οι χώρες που κατέχουν πυρηνικά όπλα, με πορτοκαλί οι χώρες που φιλοξενούν πυρηνικά και με κίτρινο οι χώρες-μέλη συνασπισμών που κατέχουν πυρηνικά

Πάντως, αν σκοπεύετε να κατευθυνθείτε προς Αυστραλία, μείνετε μακριά από την πόλη Alice Springs καθώς εκεί υπάρχει η Αμερικανο-Αυστραλέζικη στρατιωτική βάση στο Pine Gap. Αν πάλι ο πόλεμος επεκταθεί, τότε υπάρχει και η λύση της Ανταρκτικής.

Θα κάνει υπερβολικό κρύο, αλλά θα υπάρχουν τα κατάλληλα καταφύγια με μπόλικες προμήθειες.

Επιπλέον, μπορείτε να επιβιώσετε τρώγοντας ψάρια στην Ισλανδία, να κυνηγάτε ζώα στις απομονωμένες περιοχές του Καναδά ή να περνάτε ειρηνικές ώρες σε κάποιο σαλέ της Ελβετίας. Παράλληλα, όπως γράφει ο independent, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να αξιολογήσουμε σε περίπτωση μιας πυρηνικής απειλής.

Ένας από αυτούς, είναι και η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

maps2

«Η αγροτική καλλιέργεια θα επηρεαστεί από την άνοδο της θερμοκρασίας. Θα υπάρξει μείωση στην παραγωγή καρπών, ενώ θα αυξηθεί ο καρκίνος του δέρματος και τα εγκαύματα λόγω της μείωσης της στιβάδας του όζοντος», γράφει η εφημερίδα.

«Έτσι, κάπου στην Αφρική ή στη Νότια Αμερική, όπου θα υπάρχουν άφθονες πηγές τροφίμων (πιθανότατα) ενδεχομένως να είναι το ιδανικό κριτήριο για τον πυρηνικό χειμώνα, όταν εκείνος έρθει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ