Κόσμος

Πεδίο δοκιμών οπλικών συστημάτων η Συρία: Το ρομπότ "Hami" έστειλε το Ιράν (βίντεο)


Η σύγκρουση στην Συρία φαίνεται ότι έχει μεταβάλει ολόκληρη την χώρα σε ένα μεγάλο πεδίο δοκιμών με νέα οπλικά συστήματα να δοκιμάζονται από όλες τις πλευρές με περισσότερα από μια ντουζίνα οπλικά συστήματα να έχει δοκιμάσει μόνο η Ρωσία.
Αλλά και το Ιράν δυνάμεις του οποίου μετέχουν στο πλευρό του Άσαντ έχουν τεστάρει σειρά δικών τους οπλικών συστημάτων με κυρίαρχα τα UAV και διάφορα πυραυλικά όπλα.
Όμως και μικρότερης αναγνωρισιμότητας όπλα πλέον θα κάνουν το «ντεμπούτο» τους στην χώρα της Μέσης ανατολής με πρώτο το βαρύ τηλεχειριζόμενο πολυβόλο "Hami" που θα εκτελέσει αποστολές τόσο επιτήρησης με το πακέτο αισθητήρων που φέρει όσο και καταστολής εχθρικών στόχων σε αποστάσεις μέχρι και τα 2 χλμ.
Το όπλο φέρει ένα εξάκανο πολυβόλο κατηγορίας gatling με 6 κάνες στο διαμέτρημα των 12,7mm και το όπλο να αποτελεί ιρανικό αντίγραφο των κινεζικών πολυβόλων W-85.
Ο σταθμός οπλισμού που επίσης φέρει θερμική κάμερα, κάμερα ημέρας και τηλέμετρο λέιζερ χειρίζεται μέσω σταθμού χειρισμού που έχει την οθόνη και τα χειριστήρια ενεργοποίησης του όπλου.

Επίσης το σύστημα μπορεί να είναι είτε στατικό είτε να ενσωματωθεί είτε επί οχημάτων είτε πει αυτόνομου-τηλεχειριζόμενου οχήματος.

Ήδη στην Συρία βρίσκεται και το μικρότερο «αδερφάκι» του όπου επί ερπυστριοφόρου οχήματος είναι τοποθετημένο πολυβόλο των 7,62mm.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100004754955556%2Fvideos%2F659991430836016%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης