Κοινωνία

Παραιτήθηκε ο Πέτρος Παραράς από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος -Για ποιους άφησε αιχμές

Την παραίτηση του από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος υπέβαλλε ο καθηγητής και επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Πέτρος Παραράς.

Μπορεί η Επιτροπή να ανακοινώθηκε μόλις χθες (6/10) από την κυβέρνηση, ωστόσο ο κ. Παραράς παραιτήθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε για συμμετοχή του σε επιτροπή της Χούντας για την εκλαΐκευση του Συντάγματος της δικτατορίας.

Την συγκεκριμένη καταγγελία είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της επιτροπής καθηγητή Μ. Σπουρδαλάκη, άφησε αιχμές και για αυτή καθεαυτή την Επιτροπή καθώς όπως σημείωσε αποδέχθηκε τη συμμετοχή του, κατόπιν προτροπής του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, και είχε ενημερωθεί αρχικώς πως την Προεδρία της θα αναλάμβανε ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος.

Μάλιστα υποβάθμισετην Επιτροπή σχολιάζοντας πως «η αρμοδιότητα της, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος».

«Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου» σημειώνει, πριν απαντήσει και στις αιτιάσεις για το πρόσωπό του. Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ