Πολιτική

"Παγωμένος" αγιασμός στη Βουλή - Μόνο ο A.Τσίπρας αντάλλαξε χειραψία με Ιερώνυμο

Σε παγωμένη ατμόσφαιρα με δηλώσεις «καρφιά» αλλά και συμβολικές «κινήσεις» από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο, ο αγιασμός της Β Συνόδου της ΙΖ Κοινοβουλευτικής Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος φθάνοντας με την αντιπροσωπεία της Ιεράς Διαρκούς Συνόδου της Εκκλησίας στην Βουλή, έγινε δεκτός στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση με τον οποίο παρουσία των τηλεοπτικών καμερών, ο κ. Ιερώνυμος είχε ένα ιδιαίτερα επικριτικό σχόλιο που «απεικονίζει» τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας. Χαρακτηριστικά είπε πως «τα σπίτια μας καίγονται… και εμείς τραγουδάμε… Το καράβι βουλιάζει για όλους… είναι μεγάλη η αγωνία του κόσμου και όπου σταθούμε μας ρωτάει που πάμε… Λιγότερες πίκρες, συναίνεση και όχι βιαστικά βήματα…»

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από την πλευρά του παρατήρησε στον Μακαριώτατο ότι «είμαστε όλοι στο ίδιο το κλαδί, συναποτελούμε το ίδιο δέντρο με μεγάλες και βαθιές ρίζες, είμαστε έκθετοι στη διεθνή συγκυρία, τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες».

Το ψυχρό κλίμα καταγράφηκε και κατά την διάρκεια του αγιασμού στην Ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πολιτικών αρχηγών και βουλευτών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κλείνοντας την τελετή κατέδειξε τις κακές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε Κυβέρνηση – Εκκλησία λέγοντας «σας ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη και πολύ φρόνηση. Πολύ σύνεση σε ότι λέμε και ότι κάνουμε. Καλή δύναμη».

Ο Αρχιεπίσκοπος απέφυγε επίσης να μετακινηθεί από τον κουβούκλιο του περίγυρου του βήματος της Ολομελείας και να κινηθεί προς τα κυβερνητικά και βουλευτικά έδρανα με τον σταυρό με τον εσταυρωμένο και τον βασιλικό στο χέρι για να αγιάσει και να προσκυνήσουν όσοι επιθυμούσαν, προκειμένου να μην δώσει λαβή για σχόλια. Κάτι όμως που είχε ακολουθήσει, πάντως και άλλη φορά.

Κοινή αίσθηση αποτέλεσε ότι οι άλλοτε επαφές από τα μέλη του κοινοβουλίου που υπήρχαν κατά τις αποχωρήσεις της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας εφέτος δεν σημειώθηκαν. Ο Αρχιεπίσκοπος αποχωρώντας είχε χειραψία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Αρχιεπίσκοπος αποχωρώντας από την Βουλή και ερωτηθείς από δημοσιογράφους το μήνυμα που θέλησε να στείλει ήταν πάντα υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση, ενώ σε ερώτηση για το τι εννοούσε με την φράση «τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε…» απάντησε με νόημα «εσείς ξέρετε…».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...