Κόσμος

Παγκόσμιο πόλεμο βλέπει η Άγκυρα αν συνεχιστεί η ένταση ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία

Η τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε τον φόβο ότι ο πλανήτης μπορεί να βυθιστεί σε μία παγκόσμια σύρραξη, με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ σε αντίπαλες πλευρές, αν συνεχιστεί η κατάσταση στη Συρία.

«Αν αυτός ο πόλεμος διά αντιπροσώπων συνεχιστεί, ας είμαι ξεκάθαρος, μετά από αυτό οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα φτάσουν στο σημείο του πολέμου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, σε συνέντευξη στο Anadolu.

Συνέχισε προειδοποιώντας ότι η σύγκρουση στη Συρία έχει φέρει τον κόσμο «στο χείλος της έναρξης ενός μεγάλου τοπικού ή παγκοσμίου πολέμου». Η Αγκυρα είναι μέλος της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, που κάνει επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτος με αεροπορικές επιδρομές, αλλά επίσης υποστηρίζει τους μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης, προκειμένου να ανακαταλάβουν εδάφη των τζιχαντιστών.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν ενταθεί περισσότερο οι σχέσεις Μόσχας-Ουάσιγκτον, με τις ΗΠΑ να αναστέλλουν τις συζητήσεις για τη Συρία, κατηγορώντας τη Ρωσία για επιθέσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ζήτησε να γίνει έρευνα για εγκλήματα πολέμου, κατηγορώντας τη Μόσχα και το καθεστώς Ασαντ ότι εσκεμμένα βομβάρδισαν νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ