Κόσμος

Πάνω από τον προϋπολογισμό και εκτός σχεδιασμού το νεώτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Gerald R. Ford - Ανατινάχθηκε η ηλεκτρική γεννήτρια (βίντεο)


Ήδη πάνω από τον προϋπολογισμό και εκτός σχεδιασμού το νεώτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Gerald R. Ford ακόμα δεν έχει παραδοθεί στο ναυτικό λαμβάνοντας έτσι ακόμα μια παράταση.
Το πεντάγωνο έχει ήδη πληρώσει 13 δισ.δολάρια καθιστώντας το ακριβότερο πλοίο που έχει πληρώσει με το USS Ford (CVN-78) να μην λέει να σταματά να δημιουργεί προβλήματα και πονοκεφάλους στα επιτελεία.
Το σκάφος έχει ξεπεράσει τον προϋπολογισμό του κατά 2 δισ. δολάρια ενώ πλέον οι υπεύθυνοι δηλώνουν έτοιμοι να το παραδώσουν το Νοέμβριο.
Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν η έκρηξη στην ηλεκτρική γεννήτρια που οδήγησε στην καταστροφή της τουρμπίνας παραγωγής ηλεκτρισμού με το κόστος επισκευής να φτάνει τα 37εκατομύρια δολάρια.
Νωρίτερα είχαν παρουσιαστεί προβλήματα στον αεροδιάδρομο τις αποθήκες μεταφοράς πυρομαχικών αλλά και τις ικανότητες αυτοάμυνας με κυριότερο όμως να αποτελεί το νέο σύστημα ηλεκτρομαγνητικού καταπέλτη EMS που ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του μόλις τον Μάιο του 2016.
Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν είχε αναφερθεί δημοσίως για την αδυναμία επιχειρησιακής ετοιμότητας του νέου αεροπλανοφόρου: «Θα παραδοθεί με πολλαπλά προβλήματα».

https://www.youtube.com/embed/x5DiPqgugsQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...