Πολιτική

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ προειδοποίησε ότι θα ανακαλύψει τυχόν "τρομοκράτες" στο εσωτερικό του AKP

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δεσμεύθηκε σήμερα να ανακαλύψει τυχόν «τρομοκράτες» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), οι οποίοι έχουν σχέσεις με το θρησκευτικό κίνημα του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Οι αρχές θα καταδιώξουν μέλη του AKP με τον ίδιο τρόπο που διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του δικτύου του Γκιουλέν σε όλη τη χώρα, τόνισε ο Γιλντιρίμ μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του στο κοινοβούλιο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι Κούρδοι αντάρτες ακολουθούν εντολές για τη δολοφονία στελεχών του AKP, μετά τη δολοφονία δύο αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος στη νοτιοανατολική Τουρκία σε διάστημα δύο ημερών.

Εξάλλου ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε «ανήθικη» την πρόταση περί εξοπλισμού των Κούρδων που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, την οποία έκανε η υποψηφία των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Στη διάρκεια της τηλεοπτικής της αναμέτρησης με τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ, η Κλίντον δήλωσε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να δοθεί εξοπλισμός σε κουρδικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, παρά τις ανησυχίες «κάποιων κύκλων», αναφερόμενη στην Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και η οποία θεωρεί τρομοκράτες τους Κούρδους.

Η Άγκυρα μπορεί να αναλάβει δράση ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, αν παρατηρήσει «τρομοκρατικές δραστηριότητες» εκεί, υπογράμμισε ο Γιλντιρίμ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές